25/03/2018

CIRCUS

DANS

FAMILIE

THEATER

Bonte Nacht is een bewegend schilderij. Drie mensen met emmers verf en zelf gebricoleerde schilderobjecten bekladden hun omgeving en zichzelf. Ze belanden in een kleurrijke droom en transformeren tot extravagante figuren met gekleurde gezichten en veelbenige wezens. Ze glibberen van het ene schilderachtige tafereel naar het andere.

In Bonte Nacht krijgt de creativiteit carte blanche en worden kinderdromen reëel. Vlekken worden tot kunst verheven en smossen is een weldaad. Tuning People en de verbeeldingswereld van kleuters: het is een gouden match. Na Tape voor Kleuters en Leeghoofd maken ze nu een bewegend schilderij geïnspireerd op de Art Brut.

Het was het ultieme streven van de kunstenaars van de COBRA beweging: om te creëren met eenzelfde spontaniteit als die waarmee een kind aan het schilderen gaat. In ‘Bonte nacht’ van De Maan en Tuning People mogen de allerkleinsten (4+) hun fantasie de vrije loop laten bij een bewegend schilderij van verfklodders en valse benen. Veel bonter dan dit maken ze jeugdtheater niet! Liv Laveyne

CREDITS

Spel: Katrien Valckenaers, Maxim Storms & Greet Jacobs
Regie & choreografie: Jef Van gestel, Karolien Verlinden
Geluidsontwerp: Wannes Deneer
Maskers & objecten: Paul Contryn
Lichtontwerp & techniek: Stéphane Vloebergh
Kostuumontwerp: Maartje van Bourgognie
Stage dramaturgie: Julie Behaegel
Productieleiding: Fée Roels
Productie Tuning People en Beeldsmederij DE MAAN
Met dank aan: Randi De Vlieghe, Stef De Paepe & Linde Carrijn