20/09/2015

THEATER

HUMOR

CIRCUS

download hier de programmafolder

zondag 20 september – vanaf 12 u. – Centrum Dendermonde

Circus & Straattheaterfestival

Voor de derde keer wordt in Dendermonde Boulevart georganiseerd, een openluchtfestival met straattheater en circus. Ook dit jaar wordt er ook Autoloze zondag aan gekoppeld en voor het eerst is het ook koopzondag.

En het parcours is uitgebreid. je vindt ons op de Grote Markt, de Vlasmarkt en aan het Sas, maar ook langs de Oude Vest en de Brusselsestraat tot het Heldenplein.

Vanaf 12u:

Picknick
Vul je picknickmand met lekkers en kom naar het grasveld aan het Sas voor een heerlijke zondagpicknick. Aan het drankstandje kan je terecht voor een sapje of een glaasje wijn. Cabaretti Orchestra wacht jullie op met liedjes uit de oude doos, herkenbare songs en dansbare ''oldtimers''.
Ook de reuzen komen langs en misschien krijgen we hen (en jullie) aan het dansen. Sfeer verzekerd!

Reuzenoptocht
Reuzen Pol en Hermine komen met ’t Klein Muziekske aangewandeld vanuit de Boonwijk en dansen en spelen de hele middag de pannen van het dak. Ook ’t Peird van den Halt uit Sint-Gillis maakt zijn opwachting, begeleidt door Kreaboom.

 

Vanaf 14u: straattheater, circus, …

Boîte à Clous - Zapoï de Eland
Er loopt een eland door Dendermonde - maar is het eigenlijk wel een eland? Met veel elan gaat Zapoï de Eland op wandel. Durf jij een ritje te maken op zijn rug?

Carré Curieux - Entre Nous
Twee acrobaten en een hoge, losstaande Chinese op een cirkelvormige piste: het is de eenvoudige setting van een bloedstollende dansacrobatie waarbij evenwicht, harmonie en veiligheid volledig afhankelijk zijn van het vertrouwen en métier van de dansers. Een gevoelige en humoristische voorstelling die je niet onbewogen laat.

Chonk – Krijt
Alles in de zwarte huiskamer kan 'bekrijt' worden, zelfs de suppoost!

CIRqUMSTANCIA - Cirq Poubelle
Twee straatvegers met een passie voor afval. Geen vuiltje zal aan hen ontsnappen. Maar wees gewaarschuwd, want hun passie gaat heel ver. Ze verwerken het afval op een ongewone manier en proberen te recycleren.

Compagnie MOBIL - Sulky M1
Sulky M1 en zijn onhandige bestuurder zijn samen op pad om de bloemetjes buiten te zetten. Met zijn onvermoeibare enthousiasme lijkt de man alles onder controle te hebben, maar schijn bedriegt. Zijn autootje staat plots vol rook. Dan begint zijn ononderbroken poging om goed voor de dag te komen… 

Productions & zonen - Ouderopvang ’De Merlinaakes' 
Tijd voor jezelf, met broer, zus, vrienden… Maar wat met die ouders? Hier wordt je er even van verlost. We bieden kwaliteitsvolle opvang aan met permanent toezicht, leuke activiteiten en ieder half uur een vieruurtje met koffie.

Hendrik & co - Vacance '13
Een wat rare en soms dromerige man, zijn caravan en een omroepinstallatie. De drie raken in een bizarre maar zeer geestige strijd verwikkeld. Uiteindelijk kan ook het publiek niet voorkomen dat de man ten onder gaat... 

Les P’tit Bras - De geur van zaagsel 
De geur van zaagsel brengt ons naar de jaren 1900 waar we terecht komen in een misdaadplot, een mix van suspens en humor. Vijf acrobaten, een ronde piste bedekt met zaagsel en daar bovenop een indrukwekkende structuur in Art Nouveau-stijl, dat zijn de ingrediënten van De geur van zaagsel.
Het decor: twee Koreaanse kaders, twee trapezes en daaronder een acrobaat-danser met de voeten in het zaagsel. Sierlijk, indrukwekkend, soms gewaagd. Deze niet te missen tragikomedie zit vol emoties, spanning en humor.

Krijmfresj - Los Piccolocos
Een knotsgek duo is op stap met een hoteltrolley beladen met antieke koffers. Wat zit daar allemaal in… 

Michiel Deprez – Kakofonie 
12 radio’s spelen een verstoorde symfonie. Daartussen probeert Michiel zich jonglerend een weg te banen.
Michiel, jong circustalent uit Dendermonde, kreeg het virus te pakken bij Sarakasi maar is nu afgestudeerd aan de circushogeschool van Tilburg en staat hier nu met een compleet nieuwe act. 


Pikzpalace - De Loketten
Deze 4 loketbedienden zijn niet enkel volledig vergroeid met hun beroep, maar vooral met hun piepkleine  loketten waar alle ambtenarenclichés aanwezig zijn. Op zeer Kafkaiaanse wijze staan ze hun klanten te woord, maar ze ook verrassend snel om hun publiek in te sluiten. Administratieve chaos op zijn best. 

RasOterrA - De Vliegende Walvis
Wat gebeurt er als we op ons hoofd lopen en fietsen met onze benen in de lucht?
Bij Compagnie RasOterrA kan je alleen het onverwachte verwachten. Met drie op een fiets vliegen ze in het rond en verleggen ze alle regels en wetten van hun lichaam en de zwaartekracht.

Studio Eclipse (BE) - Two Sink, Three Float
Geïnspireerd door water, diepte, gewichtloosheid kwam deze watervoorstelling van dansen, zwemmen en acrobatie tot stand. Drie figuren zoeken hun evenwicht op een vlot, tussen elkaar en met de elementen. Ze drijven, glijden, zinken, laten los of grijpen of blijven liggen. En dan is er de onderwereld die we niet zien net onder het wateroppervlak.

Sur Mesure - Fillage
Als je live muzikanten en circusartiesten samenbrengt in een reis vol hoogstaande trampolinekunsten, acrobatie en jongleren, krijg je een unieke trip van 20 minuten energiek circus omkaderd met een klein concert.

Theater Boutique - De Arti-Fartistas
Zeg nooit zomaar ‘WC-Madam’ tegen een Arti-Fartista. Waar de Arti-Fartistas zijn, ruikt het naar Kunst. Kunst met de grote K (K), geïnspireerd door het Kleinste Kamertje. Kortom: Kunst van de pot gerukt!


En nog langs het parcours...

Sarakasi
Dé circusschool van het Dendermondse laten zien wat ze kunnen en geven de hele namiddag workshop

Modeshow Dendermondse kledingwinkels 
Muziekcombo + theateracts SAMWD

De Dendermondse winkels organiseren een modeshow in de Brusselsestraat. Leerlingen en leerkrachten het SAMWD gaan acterend, dansend en spelend mee in de stroom. En zelfs de etalages worden ingepalmd door vreemde figuren die ook uit het SAMWDgebouw ontsnapt zijn…

City Sounds –  Bar & livemuziek

EcoBoulevart
Je fiets laten herstellen of te koop aanbieden? Een Geefplein van Freecycle vol leuke spulletjes? Of toch eerder naar het repaircafé? Zelf je sapje trappen? Recycling, Upcycling ? Laat je inspireren!

Speelstraat
Spelen op de straat, waarom niet?! We maken van de Oude Vest voor één dag een speelparadijs waar kinderen de baas zijn.