secundair onderwijs

13/03/2018

FILM

MUZIEK

Deze animatiefilm vertelt het waargebeurde verhaal van een baviaan, een olifant en een hond die in Vlaanderen aan het front vochten tijdens de Eerste Wereldoorlog. De films worden begeleid door live muziek van de band Yuko. Door de ogen van deze iconische dieren, krijg je een andere kijk op één van de meest tragische gebeurtenissen in de Westerse geschiedenis. We maken kennis met drie dieren die er nooit voor gekozen hebben deel uit te maken van deze oorlog.
 
Dit alles werd gebundeld in een boek (Lannoo uitgeverij). Het bevat drie strips als afgeleide van de animatiefilms, de gedocumenteerde waargebeurde verhalen en het album van Yuko met de muziek.
 
Cher Ami is een project van Kristof Deneijs met zijn band Yuko, filmmaker Joost Wynant, geluidskunstenaar Bram Bosteels en internationaal gerenommeerde tekenaars Ivan Adriaenssens, Roman Klochkov en Gustavo Garcia.
 
Cher Ami is een creatie van het Gentse collectief De Commerce in co-productie met Vrijstaat O uit Oostende en de Gentse Handelsbeurs.
 
Een gesprek met de regisseur is mogelijk.
 

CREDITS

Stem, gitaar: Kristof Deneijs
keys: Brecht Plasschaert
Basgitaar: Thomas Mortier
Drum: David Broeders
Scenario: Joost Wynant
Animatie: Ivan Petrus Adriaenssens, Roman Klochkov en Gustavo Garcia
Post Productie: Sam Verhaert


Cher Ami - soundtrack