25/01/2014

MUZIEK

In 2010 bracht Gabriel Rios zijn album The Dangerous Return uit. Het werd een ongewoon album, een ode aan de spelvreugde, de vindingrijkheid en de nieuwsgierigheid, helemaal anders dan zijn 2 voorgangers Ghostboy en Angelhead. Twee belangrijke figuren in het toenmalige artistieke proces waren Jef Neve en Kobe Proesmans. Daarboven cirkelt Gabriel Rios. Gitarist, tekstschrijver, componist, zanger, artiest.

Gedurende de voorbije drie jaar bleef er echter iets broeden en wil Rios verder van de gebaande paden af. Sinds zijn verblijf in New York keert hij terug naar de kern van het singer&songwriter bestaan, daar schrijft hij ondertussen nieuwe nummers en werkt hij zijn nieuwe repertoire verder af.

Support Act: Hydrogen Sea
Hydrogen Sea vaart vooruit op een stroom van meevoerende popmuziek, voortgestuwd door de dromerige en fragiele stem van Birsen Uçar. Zij wordt bijgestaan door de vloeibare melodieën van multi-instrumentalist Pj Seaux.
Met breekbare teksten en pure, experimentele elektronica toont het duo de donkere hoeken van hun eigenzinnige klankwereld waar gevoel, mysterie en spanning heerst.