09/02/2018

MUZIEK

Het Brusselse Hydrogen Sea is het fluisterpopoduo Pieterjan Seaux en Birsen Uçar. Voor hun project ‘Automata’ bundelen ze hun krachten met de grillige gejaagdheid en gelaagdheid van STUFF. en de zwierige elegantie van Balthazar. Uit die laatste twee bands zijn toetsenist Joris Caluwaerts en violiste Patricia Vanneste als ambassadeurs naar voren geschoven. Drummer Steven Van Gelder plukte het tweetal dan weer uit de rangen van Tout Va Bien.

Met ‘Automata’ wil Hydrogen Sea weg van digitale elektronica en zich verdiepen in de analoge. Dit als een soort van reactie tegen de moderne wereld waarin digitalisering en automatisering de rol van de mens in vraag beginnen te stellen. 

Zimmerman, het soloproject van Simon Casier

Zimmermans eerste plaat 'The Afterglow' kwam eind 2016 uit. Het werd Casiers allereerste singersongwriteralbum, ook al schrijft hij al jàren eigen nummers. De groepsnaam Zimmerman leende hij van het paspoort van Bob Dylan en de muziek doet denken aan The Strokes. Eerste single was 'Someday Maybe'; gevolgd door 'Hard To Pretend. In februari 2017 bracht hij de videoclip voor 'You Won My Heart' uit, dat door de Morgen werd omschreven als 'sexy paspoppen en hete vulkanen'.

Boek nu je ticket en krijg een drankje gratis.