12/10/2017

MUZIEK

THEATER

LITERAIR

Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol is een literair concert met schrijver Dimitri Verhulst en de band van Corrie van Binsbergen.

Schrijver Dimitri Verhulst schetst in ‘Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol’ op scherpe en bijtende wijze de treurige evolutie van de mensheid. De Nederlandse gitariste Corrie van Binsbergen componeerde op dit “curriculum van smeerlapperij” een muzikale literaire film, een fascinerende trip voor de oren. Samen met Verhulst en haar hybride ensemble scheert Van Binsbergen langs literaire ravijnen en muzikale hoogten.

Het werk van Dimitri Verhulst verschijnt in meer dan twintig talen en werd bekroond met verschillende literaire prijzen. Met ‘Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol’ won Verhulst in 2009 de Libris Literatuurprijs. Corrie van Binsbergen maakte de afgelopen decennia naam met haar literaire concerten. In het verleden werkte ze samen met o.a. Remco Campert, Toon Tellegen en Griet Op de Beeck.
Voor deze gelegenheid wordt haar band uitgebreid met de strijkers van het Vlaamse Sun*Sun*Sun String Orkestra (Blixa Bargeld, Zita Swoon en Triggerfinger).

CREDITS

Voordracht: Dimitri Verhulst
Gitaar: Corrie van Binsbergen
Sun*Sun*Sun String Orkestra: Jeroen Baert, viool, Yumika Lecluyze, altviool, Seraphine Stragier, cello
Piano: Albert van Veenendaal
Bas: Hein Offermans
Klarinetten, saxen: Jasper Blom
Drums, percussie: Alan Purves
Fagot, saxen: Jan Willem van der Ham