secundair onderwijs

20/02/2018
27/03/2018

FILM

Home vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Communicatie tussen deze twee generaties is niet vanzelfsprekend. Het is moeilijk elkaars leefwereld te begrijpen. De zeventienjarige Kevin komt net uit een gesloten instelling. Hij belandt in het gezin van zijn tante, waar hij goed kan opschieten met zijn neef Sammy. Via Sammy leert hij John kennen, die in een ondraaglijke thuissituatie zit. Kevin wil zijn nieuwe vriend helpen, maar dan slaat het noodlot toe. De relaties tussen de personages komen onder druk te staan.
 
"In alledaagse, kleine situaties, legt Home grote, persoonlijke drama’s bloot. Dit is een film die zijn eigenzinnigheid uit zijn herkenbaarheid haalt: een ongedwongen, maar onvermijdbare tragedie waarmee Fien Troch zichzelf overtreft." (De Morgen, 9/1/2017)
 
ADVIES VOOR DE LEERKRACHT
Bij deze film is het waardevol dat de leerkracht de film zelf eerst bekijkt en een goede inleiding voorziet voor de klasgroep. Belangrijk is ook om voldoende tijd te voorzien voor de nabespreking.
 
Nederlands gesproken.

CREDITS

Regie: Fien Troch
België, 2016