25/02/2017

THEATER

Voor HonderdHuizen ging theatermaakster Yinka op bezoek bij honderd mensen. Ze bezocht stadsbewoners, dorpelingen, boeren, mensen zonder papieren, kinderen, bejaarden, mensen die op een boot wonen, kasteelbewoners,… Ze praatte met hen over 'thuis'. Op basis van deze gesprekken vertelt Yinka een nieuw verhaal. Een herkenbare, grappige en ontroerende voorstelling die uitnodigt tot gesprek en een uniek samenhorigheidsgevoel creëert onder de toeschouwers.

Met enkel een klein tafeltje, een stapeltje foto’s, een fichebak met citaten en een opnamerecordertje opent zich een intieme, ontroerende wereld. De voorstelling speelt zich af in een speciaal ontworpen installatie die plaats biedt aan 35 toeschouwers. 

HonderdHuizen is een herkenbare, grappige en ontroerende voorstelling, gespeeld in de intieme setting van een eigen huisje.

De voorstelling werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2016 en werd als één van de zes voorstellingen uit Vlaanderen en Nederland geselecteerd voor het Fringe Festival in Edinburgh en werd er bedolven onder lof van pers en publiek en bekroond met maar liefst 2 awards: de Total Theatre Award voor Best Emerging Artist en een Fringe First Award. Check ook zeker deze Engelstalige viersterrenreview.

"A living archive of honesty, stubborn courage and warmth"  (***** Sunday Times)
"Quietly heartwarming and thoughtful too" (The Guardian)"
"Engaging and inventive" (Total Theatre)
"Beautiful, complex, affecting and connected" (Lyn Gardner on Twitter)
"A simple idea [with] universal resonance" (**** Times)
"Deserves to tour far and wide" (**** The Stage)

“Vraag aan mensen 'Wat is thuis voor je?', en dan blijkt dat gebouw, die fysieke plek, slechts triviaal te zijn. Is thuis gewoon de plek waar je woont? Als je doorpraat merk je dat het veel dieper gaat. Thuis beperkt zich niet tot die paar vierkante meter waarop je woont. Waar het om gaat, zijn de relaties tot elkaar.”

Yinka Kuitenbrouwer in De Morgen

CREDITS

spel en creatie: Yinka Kuitenbrouwer
coaching: Ineke Nijssen en Dirk Pauwels
dramaturgie: Mieke Versyp
ontwerp/bouw scenografie: Dries Warlop
ondersteund door: DRIFT vzw
met dank aan: Jelle Clarisse, BesteBuren, Bij’De Vieze Gasten, CAMPO, Kc DeWerf, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent en alle gesprekspartners uit de honderd huizen.

Yinka Kuitenbrouwer (1990) groeide op in Amsterdam en verhuisde in 2009 naar Gent om daar de opleiding Drama aan het KASK te volgen. In juni 2014 studeerde ze af met grootste onderscheiding. Yinka zoekt naar een directe communicatie met haar publiek, of ze nu in een klassiek stuk speelt of een intieme huiskamerperformance maakt. Ze speelde onder andere in De Vrijetijdsmens – studie #2 van l’hommmm, in Chaos van geluidstheatergezelschap Tuning People, in De Grieken van het Gentse KIP en in Plafondmeisje, een kindervoorstelling van tmg LAP.

 • RESERVEREN za 25/02/2017 19:00
 • RESERVEREN za 25/02/2017 21:00
 • Belgica Theater
 • € 12
  € 9 (vriendenpas, -26j)
  € 6 Last Call (- 26j, 1 week vooraf)
  € 6 (vrijetijdspas)

  MAX 35 PERSONEN
  PER VOORSTELLING