van 17/05/2013
tot 16/06/2013
Angel Vergara
Ben Benaouisse
Honoré d'O
Benjamin Verdonck
Michiel Alberts
Loek Grootjans
Bart Stolle

Curatoren: Ben Benaouisse en Philippe Van Cauteren

opening: donderdag 16 mei 2013 - 20u - met live performances van de kunstenaars

Op donderdag 16 mei wordt Zaal 't Sestich het decor voor een heel speciale avond.

Phillippe van Cauteren (SMAK) nodigde zeven kunstenaars uit die graag de grens tussen beeldende kunst en theater opzoeken. Benjamin Verdonck en Ben Benaouisse kennen we ook uit het theater. Ze zijn danser, performer, maar ook beeldend kunstenaar. Honoré d’ O, Angel Vergara, Bart Stolle, Michiel Alberts en Loek Grootjans richten zich als beeldend kunstenaar expliciet  naar de toeschouwer.
Interactie met het publiek is een belangrijk gegeven. Dit is dus dé kans om deel uit te maken van een kunstwerk.


rondleiding op zaterdag 8 juni om 10.30u - graag reserveren

De tentoonstellingsplek van CC Belgica bevindt zich op de eerste verdieping van de schitterende nieuwe bibliotheek van Dendermonde. De verzameling boeken functioneert bijna als een sokkel voor de open grote plek waar op regelmatige tijdstippen tentoonstellingen worden georganiseerd.

Vanuit de vaststelling dat een bibliotheek een plek is waar kennis, wetenschap en cultuur wordt verzameld, geïnventariseerd en verspreid, lijkt het Ben Benaouisse (kunstenaar) en Philippe Van Cauteren (artistiek directeur S.M.A.K.) belangrijk om een project neer te zetten die een bijdrage kan leveren tot de inventenaris van een nog te weinig onderzocht maar belangrijk artistiek genre in dit land : performance. De dialoog tussen een kunstenaar-performer en een museumdirecteur zal leiden tot een eigenzinnige selectie van een aantal momenten/hoofdstukken uit de nog jonge geschiedenis van dit genre. In de tentoonstelling zal er een afwisseling zijn tussen live-performances, beschrijvingen, re-enactments, documentair materiaal, partituren, rekwisieten en settings.