09/11/2017

MUZIEK

Kayhan Kalhor en Toumani Diabate verontschuldigen zich voor het feit dat de tour die gepland was in november 2017 moet uitgesteld worden. Ondanks hun inspanningen om deze ongewone samenwerking tot stand te laten komen, zijn ze niet klaar met de voorbereidingen. Ze verontschuldigen zich t.o.v. alle mensen die zich inspanden om deze unieke ontmoeting mogelijk te maken. Ze werken hard verder om zich ervan te vergewissen dat het project de hoge verwachtingen kan inlossen en brengen jullie zo snel mogelijk op de hoogte van nieuwe concertdata.

De Iraanse Kamanche-virtuoos Kayan Kalhor is één van de meest internationaal gekende exponenten van de Perzische en Koerdische muziek. Toumani Diabate komt uit een oude Griot familie en geniet wereldwijde faam als een van de invloedrijkste muzikanten uit West-Afrika en excellent kora-speler.
Beide artiesten hebben reeds samengewerkt met talrijke muzikanten uit andere tradities.

Terwijl Kayhan bekend werd bij een internationaal publiek door zijn samenwerking met o.a. the New York Philarmonic Orchestra werkte Diabate samen met o.a. Björk en de Amerikaanse jazztrombonist Roswell Rudd.
Tijdens dit intieme concert exploreren ze hun muzikale culturen en invloeden in een wonderbaarlijke en open instrumentale dialoog.

 

  • do 09/11/2017 20:00
  • Belgica Theater
  • GEANNULEERD
  • Maximum aantal plaatsen: 390