16/02/2017

MUZIEK

Niemand heeft ooit méér betekend voor Flamenco dan Francisco Sanchez Gomez, wereldwijd bekend als Paco De Lucia. Hij heeft de flamenco onmiskenbaar veranderd in een kunstvorm geworden met internationale weerklank en volgelingen.

Met deze voorstelling brengt het kruim van de Belgische flamencoscene een eerbetoon aan een bijzonder muzikant en componist. Onder leiding van Dick Van der Harst (LOD, Het Huis der Verborgen Muziekjes, Vlernica) wordt deze hommage niet louter een gitaarconcert, maar een uiterst gevarieerde, eigenzinnige en uitgebalanceerde voorstelling waarin alle elementen van de flamenco aan bod komen.  

 

PACO DE LUCIA?

Paco de Lucía transformeerde de flamenco tot een kunstvorm met internationale weerklank en volgelingen. Een lappendeken aan invloeden gaf vorm aan zijn ‘flamenco nuevo’, gaande van bossa nova tot Arabische muziek en jazz. Talloze jongeren waren verknocht aan zijn gevoelige gitaarspel, waaronder ook de artiesten in deze voorstelling.

 

CREDITS

Met: Alicia Carrasco (zang), Carmen Fernandez (zang), Ana Llanes (dans), Federico Ordoñez (dans), Myrddin (gitaar), Alexander Gavilan (gitaar), Dick van der Harst (banjo, regie), Ruven Ruppik (percussie), Nathan Daems (fluit), Koen De Cauter (woord)