13/03/2016

THEATER

FAMILIE

HUMOR

THEATER ZONDER WOORDEN
Tuning People en fABULEUS hernemen een in plakband gewikkeld pareltje uit 2011: Tape voor kleuters. Dit wordt letterlijk één van de kleurrijkste producties van het seizoen. Met de afval van een plakbandfabriek viert Tuning People een waar feest voor de verbeelding. Chaplin-figuurtjes zoeken hun weg door een doolhof van plakbandlinten, kopvoeters en vogelbekdieren duiken op en om het kinderparadijs compleet te maken zijn er plakslingers, plakoorbellen en tonnen vol plaksnoep. 

Tuning People is het eigenzinnige collectief van artiesten Wannes Deneer (vormgever/ geluidsontwikkelaar), Jef Van gestel (theatermaker/acteur) en Karolien Verlinden (danseres/ choreografe). Het gezelschap staat voor humor, ontwapenende verbeeldingskracht en een gezonde portie tegendraadse lef en branie. Wie braaf kleutertheater zoekt, is bij Tuning People aan het foute adres. Vorig seizoen werd het Antwerpse clubje bekroond met een selectie voor Het Theaterfestival voor de kleutervoorstelling Leeghoofd.

Tuning People vond in 2011 in fABULEUS de ideale partner om Tape voor kleuters te maken. fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater. Centraal staat de ontwikkeling van jong artistiek talent in samenwerking met meer ervaren makers. fABULEUS biedt professionele kansen vóór, tijdens en na een opleiding en probeert zoveel mogelijk aandacht te hebben voor het traject dat mensen in die tijd afleggen. De uitdagende creaties worden gepresenteerd aan een ruim publiek, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen. fABULEUS werkt vanuit het Leuvense kunstenhuis OPEK en speelt niet alleen in heel Vlaanderen, maar ook steeds meer internationaal.

PERSQUOTES

“Dadaïsme wordt kijkplezier. En meer moet dat niet zijn om je theaterbeleving los te koppelen van je geboortejaar.” (Wouter Hillaert, De Standaard)

"In deze productie gaan Fabuleus en Tuning People de confrontatie aan met het moeilijkste en meest kritische publiek: kleuters. Ze slagen wonderwel." (Knack)

"In al zijn georganiseerde chaos grappig en bevreemdend (....) door de kronkelende associaties en de muziek die uit de plakband gehaald wordt." (De Bond)

CREDITS

Spel: Jef Van gestel, Karolien Verlinden en Wannes Deneer
Scenografie en geluid Wannes Deneer
Eindregie Randi De Vlieghe
Dramaturgie Peter Anthonissen
Lichtadvies Niek Kortekaas 


Met steun van de Vlaamse Gemeenschap

RECENSIES