14/04/2019

FAMILIE

THEATER

Verborgen onder het ‘veel te veel’, ligt een bijzondere plek waar iedereen thuiskomen kan.

Vincent praat nooit. Audrey praat altijd.
Niemand begrijpt Vincent.
Niemand begrijpt Audrey.
Maar toch hebben ze véél te vertellen.
Over te veel.
Over te weinig.
In een wereld met veel te veel, ontdekken ze plots iets.
Het niets.
Ze heeft een mooie naam. Annelies.
Ze is mooier, zachter, stiller,
dan alles wat ze kennen.

Maar ook gevaarlijker....

In de visuele belevenis Veel te Veel te Veel gaan Johan De Smet, Audrey Dero, Vincent Raoult & Annelies Van Hullebusch op zoek naar de pracht en de kracht van minder, in een wereld vol meer.
Samen creëren ze een speelse beeldende voorstelling waar objecten een ziel hebben, waar stilte een kleur kent, het niets een naam heeft en waar iedereen – ook wie anders denkt – een plek verdient.

 

CREDITS

++ CREDITS ++
CONCEPT: Audrey Dero, Vincent Raoult, Annelies Van Hullebusch, Johan De Smet
SPEL: Audrey Dero, Vincent Raoult, Annelies Van Hullebusch
REGIE: Johan De Smet
PRODUCTIE: KOPERGIETERY & LES PIEDS DANS LE VENT

 

++ OVER DE MAKERS ++

Audrey Dero studeerde drama aan INSAS in Brussel, nadat ze eerst een diploma als vertaler Duits-Nederlands behaalde. Als theatermaakster is ze vooral geïnteresseerd in object- en visueel theater. In de wonderlijke Hip Hip Hip cabine, haar eerste eigen project, kon je in een omgebouwde fotocabine korte, poëtische theaterstukjes aanschouwen. Een opvolger maakte ze in 2017 met Griet Herssens: Trip Tout Petit, een boekingskantoor voor intieme dagdroomreisjes. Voor KOPERGIETERY creëerde ze vorig seizoen samen met Christine Verheyden het bibliotheekavontuur Verloren/Perdu/Lost. Audrey werkt ook regelmatig als verhalenvertelster in bibliotheken.

Annelies Van Hullebusch is theatermaakster en verhalenverteller. Haar voorstellingen kenmerken zich door een grote liefde voor detail en verbeeldingskracht en stralen een warme oprechtheid uit. Annelies is een vormzoeker: aan de hand van objecten, kaarten en maquettes, maar evengoed liedjes en boekjes, zoekt zij telkens naar de beste vorm die de inhoud nodig heeft. Ze is/was verbonden aan o.a. fABULEUS (Sorry dat ge’t zo te weten moet komen...), Firma Rieks Swarte & Het Paleis (Godfried), Compagnie Frieda (Tak (première in 2019)), Mars vzw (Kopfkino, Brussel in kaart (met KVS)).

Vincent Raoult richtte samen met Valérie Joyeux het Brusselse jeugdtheater Les pieds dans le vent op, waarmee ze voorstellingen voor jonge kinderen en families maken. Vincent is een artistieke duizendpoot die al sinds 1996 actief is in de jeugdtheatersector. Hij werkt als acteur, componist, auteur en regisseur en kent een ervaren parcours langsheen verschillende huizen en cafés-théâtres, waar hij ook geregeld optreedt met acteur Benoît Verhaert. Recent creëerde hij binnen Les pieds dans le vent Système 2, Petit Penchant en F+M=© . https://lespiedsdanslevent.be

Johan De Smet is theatermaker en artistiek leider van KOPERGIETERY. Als theatermaker profileert hij zich als iemand die de vinger legt op de beat van deze tijd en vaak met diverse theatervormen experimenteert. Zijn voorstellingen kenmerken zich dan ook vaak door een intensief gebruik van live muziek, video en/of dans. Samen met de cast creëerde hij o.a. De legende van Woesterdam (coprod. studio Orka), Twist (coprod. NIE), Gebroken dromen (coprod. Mambocito Mio), De geschiedenis van de wereld aan de hand van banaliteiten (samen met Titus De Voogdt), PITCHbull en Mémé - de Peetmoeder - (samen met Jan Sobrie).

AANRADERS