17/08/2017

DANS

Unieke combinatie van dans en muziek in CC. Belgica op donderdag 17 augustus 2017.

Hiervoor nodigt Reynout twee professionele folkloregroepen uit.
De eerste groep Japanese Drums and Dance Ensemble “Nagi” komt uit Japan.
De gemiddelde leeftijd van de uitvoerders is twintig. De voorstelling is gebaseerd op Japanse folkloremuziek, -zang en -dans uit verschillende delen van Japan. Ze brengen een levendig en energiek schouwspel op het podium.

De tweede groep Dance and Songs Ensemble “Aytugan”, met 35 dansers en muzikanten, komt uit Basjkirië. De voorstellingen van dit ensemble kennen een groot success over de hele wereld! Professionaliteit, charme, enorme passie en prachtig gekleurde folkloristische kostuums  zijn de troeven van Aytugan uit Basjkirië. Aytugan behoort tot de top der folkloregroepen!

Als afsluiter treedt de folkgroep “Sons of Sirius” op in Café Jardin. Met de mondharmonica, viool, gitaar, bouzouki, banjo, doedelzak & accordeon in de koffer zijn deze drie jonge kerels klaar om hun Ierse Folk op jullie los te laten. Ze laten ruimte voor improvisatie en dat zorgt voor een eigenzinnige toets in een traditioneel geïnspireerd repertoire: van welbekende klassiekers tot zelfgeschreven nummers, van sfeervolle meezingers tot uiterst dansbare melodieën. Hun muziek neemt u mee naar hogere sferen!

Locatie: Cultuurcentrum Belgica, Kerkstraat 24 te Dendermonde
Deuren: 19.45 u
Start show: 20.00 u
Voorverkoop: 10 €
Inkom:  15 €
kinderen -12: gratis

kaarten bestellen: 052-21 72 59 of via reynout@telenet.be.

Ontdek de wereld in Dendermonde zoekt GASTGEZINNEN

De groepen tellen samen 55 leden, hoofdzakelijk dansers en muzikanten. De organisatoren zoeken hiervoor gastgezinnen die bereid zijn een of een paar van deze mensen gedurende twee nachten onderdak en ontbijt te verschaffen. De groepen arriveren op woensdag 16 augustus en vertrekken op vrijdagmorgen 18 augustus. De ervaring heeft geleerd dat kennis van de taal hiervoor geen vereiste is.

Vanzelfsprekend wordt per gast een vrijkaart voor de avondvoorstelling aangeboden. 

Wie belangstelling heeft, graag contact opnemen met Cindy D’hollander:
0478-66 83 28 of via e-mail:
  cindy.dhollander@hotmail.com.

Men kan ook contact opnemen met het secretariaat van “Volkskunstgroep Reynout Dendermonde v.z.w.” via reynout@telenet.be.

Alle info: http://www.reynout.be/festivalavond2017.html