kleuter

08/03/2018

THEATER

Heb jij wel eens schrik van iemand? Dan zal je jezelf vast en zeker herkennen in de wezens die hier op scène staan. Ze kijken het publiek met grote en bange ogen aan. Wie zijn ‘zij’ die daar in de zaal zitten? Ze zijn in elk geval onbekend, beangstigend en heel klein. Wat is er zo bizar aan die vreemden? Worden die anderen een deel van het bekende als ze maar lang genoeg blijven? Om zich te beschermen, zetten de wezens maskers op, vermommen ze zich en doen ze zich sterker voor dan ze zijn. Uiteindelijk vallen ze hopeloos door de mand.
 
Compagnie Barbarie speelt in op de actualiteit door de vrees voor 'de ander' die aan onze grenzen klopt te visualiseren. Het heerlijk absurde vrouwencollectief koestert een eigen scheve kijk op de wereld en ziet het als haar missie om de clichés omtrent 'de ander' en de angst voor alles wat vreemd is te doorprikken.
 
"Wij zijn van hier. Want dit is hier. Dit is ons. Van ons. Van ons is hier. En jullie, jullie zijn van daar. En daar is niet hier. En kan nooit hier zijn. En zal dat ook nooit worden. Daar moet daar blijven. En hier blijft hier zoals het was."

CREDITS

Van en met: Sarah Vangeel, Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals en Lotte Vaes
Vormgeving: Michiel Van Cauwelaert
Kostuums: Viv Van der Poel
Geluid en Techniek: Saul Mombaerts
Grafisch ontwerp: Nick Mattan en Ben Raes
Met duizendmaal dank aan: Randi De Vlieghe en Ilse Daems
Productie: compagnie barbarie & Villanella