30/03/2017

THEATER

In Zonder Bloed  krijgen we de confrontatie van een dader en een slachtoffer te zien.
Johan Leysen vertolkt een van de moordenaars van de vader van het meisje. Zij lag opgekruld onder een luik te wachten tot de moordpartij ophield. Hij was degene die het luik optilde, haar aankeek en het luik weer sloot.
Wij zijn getuige van hun ontmoeting als volwassenen.

Wraak en de poging tot verzoening is van alle tijden. Zonder Bloed, de novelle van Alessandro Baricco, werd door Peter Verhelst tot een theatertekst bewerkTen door Inne Goris naar het theater vertaald, met muziek van Dominique Pauwels.
 

Focus Knack schreef over deze voorstelling:
"Een prachtig vormgegeven, maar iets te ingetogen geregisseerde enscenering van Alessandro Baricco's Senza Sangue. " ***

Zonder bloed voelt als onder de grond, onder een luik, ver van de wereld vol vijandigheden en bloedvergieten kijken naar een ontmoeting die wortelt in gruwel en verdriet maar waarin het gevaar en de vijandigheid langzaam smelt tot enkel respect, intimiteit en liefde rest. De explosieve percussie maakt plaats voor hoog gezang.” 

CREDITS

Met Johan Leysen en Lieve Meeussen.

Concept & regie Inne Goris
Tekst Peter Verhelst naar Senza Sangue van Alessandro Baricco
Muziek Dominique Pauwels Licht en decor Stef Stessel
Met Lieve Meeussen, Johan Leysen en 2 kinderen
Productie LOD muziektheater
Coproductie Kaaitheater, LIFT Festival, SPECTRA Ensemble, House On Fire In opdracht van LIFT, in copresentatie met Crying Out Loud en The Place (Londen)