14 dec

CC Belgica steunt artiesten

Sinds maart werden heel wat voorstellingen in ons cc geannuleerd of verplaatst. De coronacrisis van de afgelopen maanden heeft een zware impact op de vele artiesten en freelancers die in de cultuursector aan het werk zijn. 

Bij een annulatie van een voorstelling voorzien wij telkens een financiële compensatie voor de artiest. We doen dit op een billijke manier en met de middelen die ons ter beschikking zijn. Dit kan op heel wat appreciatie rekenen van de betrokkenen.

Daarnaast bieden we sinds het begin van de crisis aan het publiek de mogelijkheid om het ticketgeld van de afgelaste voorstelling in een spaarpotje onder te brengen om artiesten te steunen. We merken dat meer en meer mensen die keuze maken.  

Het spaarpotje dat intussen verzameld werd gaan we nu inzetten bij het initiatief ‘State of the Arts’, waar acute hulpvragen uit de sector worden ingelost. In totaal schenken wij 630€ aan dit fonds. Wellicht een druppel op een hete plaat, maar we hopen op deze manier toch een steentje bij te dragen dankzij jullie hulp. 

Helaas is het einde nog niet in zicht. Ook de komende maanden kan je je ticketgeld van afgelaste voorstellingen in het spaarpotje onderbrengen, waarmee wij dit fonds verder zullen steunen. 

Bedankt aan alle gulle gevers!