30 nov

Dijkbreuk

Dijk92 breekt uit bibliotheken en cultuurhuizen en zet de sluizen open voor alle cultuurminnende verenigingen in de gemeente of stad. Dijkbreuk is zo’n initiatief.

Het wordt live uitgezonden op het facebookkanaal van Dijk92 op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 december telkens om 12.15 uur.
Ideaal dus om je gedurende een half uurtje te vergezellen bij de lunch.

Op 8 december nodigen we Sofie De Veirman uit van de Erfgoedcel Land van Dendermonde. Met haar zullen we het hebben over de kracht van samenwerkingen.
We brengen een bezoekje aan Gemeente Buggenhout, Gemeente Wetteren en Stad Dendermonde en kijken welke initiatieven er daar ontstaan zijn tussen verschillende organisaties.

Woensdag 9 december schuift Steffi Coppens van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (Regionaal Landschap Schelde-Durme) mee aan tafel. Zij zet met ons een boompje op over het levendig houden van erfgoed. Tussen de babbels door tonen we reportages uit Laarne, gemeente Berlare en Wichelen.

Donderdag 10 december hebben we Koen Van de Merckt te gast. Hij is coördinator van Vormingplus Waas-en-Dender en heel hard geïnteresseerd in initiatieven die zorgen voor meer inspraak en participatie. We hebben het samen ook over diversiteit, duurzaamheid, digitalisering, maatschappelijke kwetsbaarheid, burgerparticipatie en vrijwilligersengagement.
Tijdens deze facebook live gaan we op bezoek in Gemeente Zele, Gemeente Hamme en Gemeente Lebbeke.