01 apr

VIEWMASTERS2021: 2e street art golf kleurt Dendermonde

Het succes van ViewMasters2018 bijft nazinderen. Street art kleurt de stad, geeft betekenis, geeft vorm aan de publieke ruimte en inspireert voor een pittige discussie tijdens een stadswandeling. Diverse vrijetijdsdiensten en KASK slaan voor deze 2e editie opnieuw de handen in elkaar. Deze keer worden de ingrepen ingeplant in deelgemeente Sint-Gillis, waar ze geconcentreerd worden in het kerngebied tussen Serbos en Kroondveldlaan. Op die manier vormen ze de verbinding tussen het intussen al iconische street art werk van David Walker (Boonwijk) en dat van Christoph Malfliet (Kroonveldlaan).

Naast 40 ingrepen op elektriciteitskasten, worden er een 5-tal muurschilderingen voorzien én een hypecourt (=kunstwerk, geschilderd op een basketbalveld) in het William Bruynincxpark aan het station. Dergelijke hypecourts zijn zeldzaam in België …

Te bezichtigen vanaf 3 juli (opening parcours).
In de aanloop daarvan kan je de kunstenaars aan het werk zien, een workshop meevolgen om zelf een elektriciteitskast in te palmen met street art of de fotoblog volgen van de leerlingen fotografie van KASK.

Meer info binnenkort: dendermonde.be/zomermonde
viewmasters@dendermonde.be
052-21 39 56 (dienst toerisme)