05 feb

Week van de Belgische muziek

Van 8 februari tem 14 februari is het de week van de Belgische muziek. Meer dan ooit verdient deze zwaar getroffen sector een echte liefdesverklaring. Het afgelopen jaar werd de muzieksector door de coronacrisis helemaal 'unplugged', en werden vele actoren zwaar getroffen. 

Met het initiatief stream92 ondersteunen we op kleine schaal een aantal Belgische artiesten (met een lokale link) door hen een digitaal podium en een publiek te bieden. We hopen met heel ons hart dat we snel weer artiesten een echt podium kunnen geven zodat deze sector weer wat adem kan vinden!

Het team van CC Belgica koos de afgelopen weken zijn eigen 3 favoriete nummers waarmee we een Belgica goes Belgisch playlist samenstelden. Nieuwsgierig naar deze playlist

Ga als lokale muzikant de uitdaging aan en vertolk een nummer uit onze playlist! Stuur ons je filmpje door (naar info@ccbelgica.be -ten laatste 12 februari 12u) en krijg zo een digitaal podium op onze facebook pagina op 14 februari. Samen betuigen we zo onze liefde aan de Belgische Muziek (een initiatief van Vi.be). De eerste 10 inzendingen krijgen van ons bovendien een KVR (van 130€ indien je beschikt over een kunstenaarskaart) of een waardebon van CC Belgica voor dezelfde waarde. 

TeneraMunda, een naam als een klok als we het hebben over de Dendermondse muziekscène van de afgelopen 25 jaar. 4 CD’s zijn er er reeds verschenen, wij hebben ze voor de week van de Belgische muziek gedigitaliseerd om (opnieuw) te ontdekken!  Bekende namen, minder bekende namen, een veelvoud aan genres, soms ambitieus, soms voor het plezier van het spelen. Wij laten ze graag op jou los! Misschien binnenkort een nieuwe editie ? Ontdek ze binnenkort!