26 nov

Wintering geannuleerd, winterfestival verhuist

Wintering editie 2022 was gepland als één van de eerste stops in onze nomadische werking n.a.v. de start van de renovatie en integratie van het hoofdgebouw Belgica en Huis Van Winckel… De editie 2022 zou tevens gepaard gaan met een Winterfestival in de kerk van ’t Keur en een pop-up winterbar met plaatselijke verenigingen op het grasterrein naast de kerk.

De stijgende coronacijfers gooien echter roet in het eten en dwingen de organisatoren (CC Belgica en heel wat lokale partners en verenigingen in ’t Keur) nu tot annulatie van Wintering.

De schaal en de ongedwongen sfeer van het evenement zijn onmogelijk te combineren met de huidige corona-maatregelen die een strikte toegangscontrole vergen. Wintering is immers een groot evenement in de openbare ruimte. Bovendien weegt de onzekerheid voor veel partners en samenwerkingsverbanden te zwaar door om dit evenement op de planning te laten staan. 

Ook de plannen met Winterfestival in en rond de kerk worden daardoor bijgesteld. Het Winterfestival verhuist van locatie naar Zaal ’t Sestich en Belgica BiS. Zonder Wintering heeft het echter geen zin om de kerk, die momenteel dienst doet als vaccintaiecentrum, als locatie aan te houden. De geplande activiteiten krijgen dus een nieuw onderkomen om zo de vaccinatiecampagne op volle snelheid te laten plaatsvinden.

We kiezen voor zekerheid, wat al relatief is in deze tijden, en veiligheid en zien ons daarom gedwongen om de activiteiten op die manier te herbekijken. 

Ondanks deze annulatie blijft het Sloopfestival (16-18 dec) voorlopig op de planning staan. We willen wat dat betreft alles op alles zetten om dit veilig en conform de geldende coronamaatregelen te laten verlopen.