Veiligheid

Coronamaatregelen en FAQ Veilig cultuur beleven.
 

Veiligheid

We garanderen een veilig kader zodat je zonder zorgen kan genieten. We passen onze organisatie aan aan de geldende maatregelen en houden je hiervan op de hoogte.

Ik kom naar CC Belgica. Wat moet ik weten?

* maatregelen vanaf 18 november 2021
- Bij alle culturele evenementen, ongeacht het aantal bezoekers, passen wij controle toe van het COVID SAFE TICKET. De controle omvat een check van de geldigheid van dit ticket in combinatie met een identiteitskaart. 
Het COVID SAFE TICKET is verplicht vanaf de leeftijd van 12 jaar en 2 maanden. 
- In ons gebouw is daarenboven een mondmasker verplicht vanaf 10 jaar, ook in de zaal tijdens de voorstelling.
* om jou en onszelf te beschermen dragen alle medewerkers een mondmasker
* ontsmet regelmatig je handen. Je krijgt hiertoe de mogelijkheid op verschillende plaatsen.
* voel je je ziek of heb je last van symptomen als hoofdpijn, koorts, keelpijn, lopende neus…: blijf dan thuis
* de lucht in de theaterzaal en Belgica BiS wordt continu ververst. De lucht wordt in geen geval gerecirculeerd.
* het CO2-gehalte wordt gemonitord aan de hand van een luchtkwaliteitsmeter


Alles wat je moet weten over het COVID Safe Ticket (*)

Ik wil graag een voorstelling bijwonen. Welke documenten heb ik nodig?
Om toegang te krijgen tot onze evenementen heb je een COVID Safe Ticket nodig. Je brengt dit samen met je identiteitskaart mee naar de voorstelling.
Met dit COVID Safe Ticket is het niet langer nodig om tijdens de voorstelling een mondmasker te dragen en anderhalve meter afstand te houden. Voel je je veiliger met een mondmasker op, doe gerust.

Aan welke voorwaarden moet ik beantwoorden om een COVID Safe Ticket te verkrijgen?
* Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan een CST aanvragen.
* Kinderen jonger dan 12 mogen zonder bijkomende controle het evenement betreden.
*Je krijgt een geldig COVID Safe Ticket in een van de volgende situaties:
- je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
- je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
- je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
- je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Waar kan ik het COVID Safe Ticket aanvragen?
Het CST gebruikt dezelfde QR-code als het Europees coronacertificaat. De codes zijn identiek. Er is dus geen aparte aanvraagprocedure voor het CST. Indien je een Europees coronacertificaat op zak hebt, hoef je geen bijkomend document aan te vragen.
Het CST-certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals ‘Mijn Burgerprofiel’, ‘mijngezondheid.be’ of ‘MyHealthViewer’.
Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

Opgelet: selecteer de QR-code van je tweede vaccinatie om te tonen in de app, scroll naar beneden en kies 'toegang evenement'. Toon het scherm dat verschijnt bij de controle en zorg ervoor dat de helderheid van je scherm hoog genoeg is ingesteld. Zorg er bij een afgedrukt Covid Safe Ticket voor dat de QR-code niet gekreukt is, zodat we deze kunnen inscannen.

Hoe gebeurt de controle?
Download gratis de COVIDscanBE-applicatie zodat we je CST kunnen scannen aan de toegangsdeuren van onze schouwburg. Daarnaast moet je ook een identiteitsdocument  kunnen voorleggen zodat we kunnen verifiëren of het certificaat dat je toont van jou persoonlijk is. Kan je deze documenten niet voorleggen, dan kunnen we jou helaas geen toegang verlenen tot de zaal.

Worden er gezondheidsgegevens van mij gedeeld bij het scannen van mijn CST?
Neen, er worden geen gezondheidsgegevens gedeeld bij het scannen. We zien enkel je naam, voornaam, geboortedatum en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen (bv. of het nog geldig is).

Wat zijn de implicaties van het kopen van een ticket m.b.t. het COVID Safe Ticket? Wie een ticket koopt voor een activiteit verklaart zich akkoord tot het voorleggen van het COVID Safe Ticket en het bewijzen van zijn/haar identiteit.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn voor een voorstelling die aanvangt om 20 uur? Voor ieders comfort laten we de voorstelling graag aanvangen om 20 uur. We openen de zaaldeuren om 19.30 uur.

Ik ben te laat. Mag ik nog aansluiten bij de voorstelling?
Laatkomers worden niet toegelaten, tenzij in uitzonderlijke omstandigheden. Of aansluiten tot de mogelijkheid behoort, hangt af van het gezelschap, de artiest, de voorstelling en de mogelijkheden in de zaal. Kom dus in elk geval op tijd.

Mag ik gebruik maken van de vestiaire? Ja. Elke bezoeker mag, op eigen verantwoordelijkheid, gebruik maken van de gratis vestiaire. Om veiligheidsredenen mogen in geen geval jassen, rugzakken e.d. meegenomen worden in de zalen. Social distancing en mondmaskerplicht aan de vestiaire dienen gehandhaafd te worden.