Toegankelijkheid

Rolstoelgebruiker? Slecht te been?

Rolstoelgebruikers kunnen niet online reserveren. Wij hebben een aantal vaste plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers.
We willen alle personen met een (fysieke) beperking vragen tickets te bestellen via een baliemedewerker, via mail of telefonisch (052-20 26 26 ).
Gelieve duidelijk te vermelden van welke voorziening u gebruik wenst te maken. Zo kunnen wij iedereen het beste op maat bedienen.
Voortaan voorzien wij ook een korting voor begeleiders van rolstoelgebruikers. 
Als begeleider betaal je maar de helft van de prijs voor je ticket!
Er is een lift aanwezig in ons hoofdgebouw. Voor de toegankelijkheid bij voorstellingen op andere locaties contacteer je ons best even op voorhand.

Je hoort niet goed?

Ringleiding
Er zijn nu meer dan 300 geluidsversterkte zitplaatsen! Het systeem is vrij eenvoudig. Je komt binnen in de theaterzaal en je zet je hoorapparaat op de T-stand. Via een magnetisch veld worden er speciale signalen verstuurd naar je hoorapparaat, zodat je alles beter kan verstaan. Zo kan iedereen genieten van de voorstelling. Let op! Het aanbod geldt niet voor alle voorstellingen, maar wel voor diegene die versterkt zijn. Akoestische voorstellingen werken niet via de ringleiding.
Vraag ernaar wanneer u bij ons uw ticket reserveert, zo kunnen wij u de juiste plaats in onze zaal aanduiden.

Ear-catch systeem - audiodescriptie voor film.
Gebruikers kunnen de gratis Earcatch app (voorheen: Watson) op hun smartphone of tablet installeren en vervolgens de audiodescriptiestem beluisteren tijdens de film. De app is beschikbaar via de App-store (iOS) en de Play-store (Android) of kan gedownload worden via de links op de website www.earcatch.be. Op deze website vind je ook een lijst met het aanbod. Als er in CC belgica een film vertoond wordt met audiodescriptie wordt dit vermeld bij de voorstelling in kwestie.