Abattoir Fermé

Kersenvla

Abattoir Fermé

Na een jarenlang verblijf in Parijs keert de weduwe Ranjevskaja terug naar haar ouderlijke huis: een landgoed in Smeerebbe-Vloerzegem. Daar is de tijd niet blijven stilstaan: er wachten haar hoge schulden en het landgoed wordt per opbod verkocht. De zakenman Lopachin stelt voor om met de krieken die er groeien, vlaaien te maken en die deur aan deur te verkopen. Alleen blijkt Lopachin niet de beste zakenman...

In De Kersenvla, geschreven door Danny Tsjechov (minder bekende halfbroer van Anton, nvdr), wordt, euh, veel gepraat en nog meer gehuild. Ergens is er ook een feestje, een begrafenis én een scène waarin Ranjevskaja een berg kersen overgeeft in een esthetisch verantwoorde emmer. Maar bovenal is De Kersenvla een verhaal over het verlangen naar een wereld die niet meer bestaat. Danny Tsjechov werd volstrekt talentloos geboren in 1851 te Minsk. 

Credits
Stef Lernous regisseert Tine Van den Wyngaert, Louis Van der Waal, Chiel van Berkel en Kirsten Pieters. Allen excuseren zich bij voorbaat.
Tekst en regie: Stef Lernous Decor- en lichtontwerp: Sven Van Kuijk Productie: Abattoir Fermé I.s.m.: NONA - Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

Wanneer?

  1. donderdag 12 november 2020 20u00 Belgica Theater