Abattoir Fermé

Kersenvla

Abattoir Fermé

Deze voorstelling gaat niet door op de geplande datum.
We proberen deze te herplannen en contacteren tickethouders van zodra we meer weten.

Tijdens een heel erg late nacht - of mogelijk een heel erg vroege ochtend - in 1905 komen een gevierde ballerina, een Nederlandse acteur en de grande dame van het Russische theater samen in Wisjni Nowgarad om daar, onder de bezielende leiding van regisseur Ewelina, het kersverse meesterwerk van Danny Tsjechov “De Kersenvla” te repeteren.


Danny Tsjechov werd geboren in 1851 in Taganrog als halfbroer van Anton Tsjechov. Dat is moeilijk: Danny’s idee voor ‘De Albatros’ werd schaamteloos gestolen door Anton, die vervolgens furore maakt met ‘De Meeuw’. En wanneer Danny de boel herschrijft als ‘Tante Olga’, gaat Anton ermee aan de haal als ‘Oom Wanja’.
Met “De Kersenvla” waagt Abattoir Fermé zich aan een voorstelling over iets wat ons nauw aan het hart ligt: Theater. 

Credits
Tekst en regie: Stef Lernous Spel: Kirsten Pieters, Ellen Sterckx, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Louis van der Waal. Decor- en lichtontwerp: Sven Van Kuijk Techniek: Sven Van Kuijk, Thomas Vermaercke, Seppe Janssens Productie: Abattoir Fermé in samenwerking met kunstencentrum nona Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap en stad Mechelen.

Wanneer?

  1. donderdag 12 november 2020 20u00 Belgica Theater Andere datum