Alexia Leysen en Valentijn Dhaenens / Brut

KNAUS

© Diego Franssens

Monoloogvirtuoos Valentijn Dhaenens (SKaGeN, DegrotemonD, DeKleineOorlog) kruipt in de huid van cultauteur Karl Ove Knausgård.

In 3.500 pagina’s pende de Noor Karl Ove Knausgård de strijd van zijn ziel neer en spaarde daarbij niets of niemand. Voorbij de schaamte en met de taal als instrument probeerde hij de banaliteit van zijn leven te overstijgen. Het schrijven gaf zijn leven zin, maar ging uiteindelijk ten koste van zichzelf en z'n naasten... 

In KNAUS ontrafelen Valentijn Dhaenens en Alexia Leysen een mens die zich afvraagt: 'Waarom?’ Als God dood is en de hemel leeg, zoekt KNAUS naar wat van waarde is in dit universum. We zien een man die tussen de luiers en de sterren zichzelf staande probeert te houden rond de vraag: wie ben ik? KNAUS zoomt genadeloos in op onze diepe behoefte om als mens gezien te worden.

"‘Knaus’ is een zeldzaam ontwapenend gebeuren rond een personage dat zijn omgeving uitholt." De Standaard

Alexia Leysen kaapte in 2016 de Dioraphte Cement Prijs voor aanstormende theatermakers weg. Voor KNAUS wordt ze bijgestaan door monoloogvirtuoos Valentijn Dhaenens, die in de huid van de Noor kruipt.

“Dhaenens neemt de zaal moeiteloos mee in de meanderende gedachtegangen van zijn personage.” De Morgen

 

Credits
Spel: Valentijn Dhaenens
Regie: Alexia Leysen - Tekst: Alexia Leysen naar Knausgård
Scenografie: Stef Stessel - Dramaturgie: Mieke Versyp
Techniek: Thomas Vermaercke - Productieleiding: Yuni Mahieu
Productie: BRUT, Villanella en d e t h e a t e r m a k e r - Uitvoerend producent: Villanella - Coproductie: Vooruit
Met de steun van Vlaams Fonds der Letteren en Vlaamse Overheid
Met dank aan Freek Vielen, De Nwe Tijd, Troubleyn, Greet Jacobs, Suzanne Grotenhuis en iedereen uit THE KNAUSGÅRD/HASSELBLAD SERIES

Wanneer?

  1. donderdag 3 oktober 2019 20u00 Belgica Theater Koop tickets