Bombino: Electric Desert Night - support Ventilateur

GERUIS #2

Bombino: Electric Desert Night - support Ventilateur

De Sahara wordt in de wereld gezien als een hete woestenij, een broeihaard voor religieus extremisme en terroristen. Gitarist Omara ‘Bombino’ Moctar wil je graag op andere gedachten brengen. Het vieren van zijn thuis in de woestijn, hoe het te beschermen, te ontwikkelen, te verenigen, te respecteren en bovenal nooit te vergeten zijn de belangrijkste thema’s op Deran, zijn zesde en Grammy-genomineerde album.

Als zielsverwant van Tinariwen combineert hij op magistrale wijze westerse blues- en rockmuziek met authentieke Afrikaanse en Arabische ritmes en Caribische klanken als reggae. Het resultaat is rauwe woestijnblues en virtuoos gitaarwerk.

“Geleidelijk aan vergeet je de kleuren van ons radiovoer om in trance te komen bij deze repetitieve, hypnotische, swingende bluestrip.” - De Standaard ****

Deze voorstelling is ook een UiTPAS omruilvoordeel. Via uitpas.be kan je je punten ruilen voor een gratis ticket!

De support act is VENTILATEUR. De best verborgen parel uit de Brugse grond. VENTILATEUR laat geluiden, sferen en kleuren een spannende, intieme dans maken. Het is een zoektocht van drie eigenzinnige muzikanten die vrij van alle conventies de verbinding met elkaar opzoeken. Met gitaren, bas en drums creëert VENTILATEUR een eigen muzikale taal die elegantie, energie en durf aan elkaar koppelt. 

 

Wanneer?

  1. vrijdag 25 november 2022 — 20u00 — Belgica BiS