Compagnie Barbarie

Gratis Chips: feminisme voor kleuters 5+

© Franky Verdickt

Deze voorstelling werd helaas geannuleerd. De tickethouders worden gecontacteerd ivm de terugbetaling van hun ticket. Op 31/01 om 15u kan je wel via livestream kijken naar een andere voorstelling van Compagnie Barbarie : Pak de poen! 

Al van voor de geboorte schrijven we een individu tal van eigenschappen toe: ‘is het een jongen of een meisje?’ is de meest gestelde vraag aan zwangere vrouwen. Want bij elke soort horen aparte gedragingen, verwachtingen, voorkeuren en eigenschappen. Nochtans blijkt uit onderzoek dat de verschillen tussen mensen onderling véél groter zijn dan de verschillen tussen jongens of meisjes.
Toch vinden we het als mensheid blijkbaar erg nuttig om iedereen in een hokje te stoppen. Jongen. Meisje. Blauw. Roze. Lekker helder. 

Tijd om eens aan de bestaande stereotypen te beginnen wrikken want de strijd om een gelijkwaardige behandeling tussen jongens en meisjes in nog niet gestreden!

Een coproductie met Villanella en BRONKS, Het Laatste Bedrijf en met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.
‘GRATIS CHIPS’ kwam tot stand dankzij de Tax-Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.
Met de steun van ARSENAAL/LAZARUS en Needcompany


Het verhaal: Roze is voor meisjes, net zoals geurkaarsen, huilen, een zorgzaam karakter, dagboeken, gevoelens en pony's. Blauw is voor jongens, net zoals auto's, agressie, loonbriefjes en overuren, raketten en blauwe puzzels. 
Gratis Chips rammelt stevig met genderstereotypen. En wat dit alles met chips te maken heeft? Daarvoor moet je komen kijken ...
Ga kijken, want: Dit is een erg grappige voorstelling over hoe we vaak nog te veel belang hechten aan de verschillen tussen meisjes en jongens. 

Wanneer?

  1. zondag 9 mei 2021 — 15u00 — Belgica Theater