Compagnie Cecilia

Locke

© Kurt Van der Elst

Locke wordt een muzikale, ritmische, emotioneel subtiele ontploffing van emoties, die niemand onberoerd zal laten.

Ivan Locke, een plichtsbewuste bouwondernemer en goede vader, vertrekt op eendag van zijn werk naar huis.

Aan de verkeerslichten beslist hij echter rechtsaf te slaan waar hij normaal links moet. Stap voor stap komen we te weten wat hem leidt om heel zijn leven op het spel te zetten. Locke gaat over principes en verantwoordelijkheid nemen ook als je er alles door dreigt kwijt te spelen.

Deze voorstelling is gebaseerd op de film van Steven Knight metom Hardy in de hoofdrol. Nu speelt of Tom Vermeir of Koen De Graeve elke avond de hoofdrol en de andere 6 bijrollen. De avond erop draait alles om. In combinatie met de live muziek wordt dit een theatrale tour de force. De soundtrack van de hand van Johannes Verschaeve, Luk Vermeir, Frederik Heuvinck en Ben Brunin zet alles extra onder stoom.

Recensie Pzazz

Recensie E-tcetera

Recensie Wim Backx

credits

tekst en regie Yahya terryn spel Koen De Graeve, Tom Vermeir live-muziek Ben Brunin, Frederik Heuvinck, Johannes Verschaeve, Luk Vermeir dramaturgie Daan Borloo scenografie Sam Declercq geluid Saul Mombaerts licht & video Bram Geldhof kostuums Ellen Kromhout fotografie Kurt Van der Elst technische coördinatie Tom Declercq productiecoördinatie Sarah Vandenbussche productie Compagnie Cecilia coproductie Perpodium met de steun van de Vlaamse Overheid, Stad Gent, taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Wanneer?

  1. zaterdag 8 februari 2020 20u00 Belgica Theater Laatste tickets