De Dolfijntjes

Tuinconcert

Davy De Pauw

De Dolfijntjes vierden in 2022 hun 30ste verjaardag met een reeks concerten en het nieuwe album ‘Verre Rien’
Het project dat begon als grap om het einde van de verbouwing ten huize van de bassist te vieren is intussen uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende live-acts van het Noordelijk halfrond.

Het is de aanstekelijkheid van de songs, het onversneden West-Vlaams absurdisme en het pure spelplezier dat een Dolfijntjesconcert tot vuurwerk maakt. De Dolfijntjes gaan niet rusten vooraleer de zaal helemaal op zijn kop staat. Dat doen ze al dertig jaar zonder God noch gebod. Ni dieu, ni maître!

Gewapend met genetisch gemanipuleerde trekzakken, bezwerende synths en twee hallucinante koperblazers brengen De Dolfijntjes hun waanzinnige freakshow die het midden houdt tussen Willem Vermandere en West-Vlaamse Daft Punk. De Dolfijntjes stellen zicht tot doel muziek te maken die niet te catalogeren valt. Zo bekleden zij een volstrekt uniek positie in het hedendaagse muzieklandschap.

Zeker is dat het dak eraf gaat, dat er kolkende moshpits ontstaan en dat er heerlijke samenzangen zullen weerklinken uit duizenden uitzinnige monden. Na vele onvergetelijke passages op de main-stage van Dranouter en andere festivals beklimmen De Dolfijntjes deze zomer het podium in de tuin van Belgica. 

Aangevuurd door de twee Wimmen, in de rug gesteund door het duivelse blazersduo Fernandez/De Maeseneer (Lady Linn, El Tattoo Del Tigre, The Whodads) en geflankeerd door rock-icoon Serge Feys (TC Matic, Arno).

Met:
Wim Opbrouck (zang, accordeon, keyboard), Wim Willaert (accordeon, zang), Luc Byttebier (bas),  Marc Holvoet (gitaar, banjo, zang), Dick Vanhoegaerden (drums, percussie), Serge Feys (keyboards), Yves Fernandez (trompet, bugel) en Marc De Maeseneer (bariton sax, tenor sax en dwarsfluit).

 

 

Wanneer?

  1. vrijdag 7 juli 2023 20u00 Tuin Belgica Gratis