De Hopfrog Fanfare

Kadanz 5+

 © Patricia Mannaerts

Deze voorstelling gaat door in een verwarmde tent! 

Daar komen ze om de hoek, een fanfare. Nee, beter, dé Hopfrog Fanfare.

Maar wat is er aan de hand? Het  blazerscollectief lijkt van in het begin niet echt op dreef. Het zijn nog slechts losse delen, individuele musici en instrumenten die niet meer klinken zoals men dat verwacht. Wat is er toch allemaal aan de hand?

De negen topmuzikanten van Hopfrog Fanfare bevolken een bevreemdende ‘Alice in Wonderland-wereld’ waarin samen musiceren niet meer mogelijk blijkt. Het is gevaarlijk en verboden.

Wanneer alle hoop vervlogen is en ze op punt staan het op te geven, ontstaat er een nieuwe wereld die toch een uitweg biedt…

KadanZ is een betoverende mix van livemuziek, choreografie en een absurde theatrale verbeelding. Dit avontuur begint in de buitenlucht en brengt jullie via wonderlijk avontuurlijke ingangen naar binnen.

Dé ideale en aanstekelijke voorstelling om SLOOP mee af te sluiten!

‘KadanZ’, is de nieuwe en woordeloze muziekvoorstelling van Hopfrog Fanfare. Regisseur Randi De Vlieghe onderzoekt de bewegingstaal van de Hopfrog-muzikanten -ook zonder hun instrumenten-  en creëert op die manier een bijzondere synergie tussen livemuziek en een open, theatrale verbeelding.

over het gezelschap
Drie percussionisten en zeven blazers - samen tien muzikale klasbakken en karakterkoppen - rekken het concept ‘fanfare’ op in allerlei richtingen. Zij klinken als het leven zelf: nu eens grotesk en absurd dan weer verstild en eenvoudig. Maar altijd écht: met adem, zweet en ritmes die doen bewegen. Eerder werkten ze samen met Zonzo Compagnie voor Koper & Vel, winnaar van de Yam Best Large Ensemble Award.

Bert Bernaerts, trompet
Koen Bollen, sopraansax
Tijl Piryns, percussie
Tim Coenen, percussie, gitaar 
Peppi Pepermans, altsaxofoon
Glen De Jonghe, sousafoon
Loes Minnebo, trombone
Mario Conjaerts, trompet
Roos Janssens, baritonsax
Randi De Vlieghe, regie en bewegingscoaching
Theater Froe Froe kostuums, Pat Caers  decor, licht/geluid

‘KadanZ’ is een voorstelling van TROMP vzw in coproductie met Perpodium vzw en in samenwerking met CC Berchem.
‘KadanZ’ komt tot stand met de steun van de Belgische taxshelter.

Wanneer?

  1. zaterdag 18 december 2021 — 17u00 — Belgica Theater
Sloopfestival

Sloopfestival

Meer info

Festival