De Kolonie MT - Lucas Van den Eynde

Onheil in Black Creek

© Pat Verbruggen

Een stomende en stampvoetende muziektheaterwestern starring Lucas Van den Eynde in een oervlaams cowboyverhaal van Hugo Matthyssen. Ooit was Black Creek, genoemd naar de Zwarte Beek die het terrein begrensd, een bloeiend Vlaams westerndorp.
Nu moet Dirk, de zoon van de stichter, het uit handen geven. De jonge generatie wil er een “Educatief en Klimaatneutraal Ervaringsgericht Multicultureel Ecocentrum” van maken.
Het valt onze held, inmiddels een prille zestiger, erg zwaar om zich aan te passen aan een wereld waarin granola, klimaatspeeltuintjes en het therapeutisch aaien van schapen vanzelfsprekend zijn. Daarnaast is er nog de bizarre nasleep van het wekelijkse spektakel ‘het ophangen van een paardendief’, dat vijftien jaar eerder een keertje fout liep.

Een stomende en stampvoetende muziektheaterwestern starring Lucas Van den Eynde, Bo Spaenc en Bart Van Huyck in een oervlaams cowboyverhaal van Hugo Matthyssen.

credits
spel en concept: Lucas Van den Eynde | tekst: Hugo Matthyssen | compositie en muziektheatraal concept: Bo Spaenc | livemuziek: Bo Spaenc en Bart Van Huyck | kostuums: Chris Snik | vormgeving en techniek: Dries Bellinkx

Wanneer?

  1. donderdag 7 oktober 2021 20u00 Belgica Theater