De Nwe Tijd

Heimat 3: How to build a home

© Kurt Van der Elst

Hartverwarmend theater voor dolende zielen.

De Nwe Tijd bouwt een huis voor James Wood, een Engelsman die op 23 november 2016 een reactie plaatste onder een YouTube-filmpje van To Build a Home, een melancholisch liedje over het verlangen naar een thuis.

Hij schreef in die reactie dat het niet goed met hem ging, nadat zijn beste vriend zelfmoord had gepleegd. De Nwe Tijd besloot naar hem op zoek te gaan om met hem te spreken. Wie is hij? Hoe gaat het nu met hem? En waarom is er in Engeland sinds kort een minister van Eenzaamheid?

© Kurt van der Elst
© Kurt van der Elst

Met deze vragen, doet De Nwe Tijd een even grappige als droevige, hoopvolle en genadeloze poging om een huis te bouwen. Voor James Wood. En voor iedereen die een beetje op hem lijkt. Met heel wat vragen in het achterhoofd, doet De Nwe Tijd een even grappige als droevige, hoopvolle en genadeloze poging om een huis te bouwen.

In de pers:

"De Nwe Tijd maakte een vindingrijke en hartverwarmende voorstelling over eenzaamheid" de Volkskrant ★★★★☆

"Rondom zijn verhaal bouwen de acteurs op even vindingrijke als hartverwarmende wijze hun voorstelling. Ze blikken terug op de industriële revolutie in Groot-Brittannië, misschien wel het begin van alle individualisatie - en van eenzaamheid. Elk van hen vijven heeft zo zijn of haar eigen monoloog en kijk op het fenomeen. Er is muziek en er is cement. Daarmee leggen ze de fundamenten voor een huis. Voor James en voor ons, dolende zielen."

Wanneer?

  1. donderdag 5 maart 2020 20u00 Belgica Theater Koop tickets