Froefroe

Killie Billie 9+

© FroeFroe

Op een dag komt de crash. Papa en Mama gaan uit elkaar.
Als kind wil je echter maar één ding: dat papa en mama gelukkig zijn. En vooral: terug samen. Enkel de Bloemenfee en het stuifmeel van de liefdesbloem kan daarvoor zorgen. Als je dat in iemands ogen strooit, wordt die op slag verliefd op de eerste die hij of zij ziet. Een goed plan, denkt Billie, daar wil ik voor gaan.

KILLIE BILLIE is figurentheater op speed. Een waanzinnige rollercoaster van spel, livemuziek en video, vol spannende momenten die je naar adem doen happen. Niet voor Watjes !

Na de première schreef Peter Adriaensens (kinderpsychiater) een mail:
“Hard voor ouders, heerlijk voor kinderen, je had geen betere onderlijn kunnen plaatsen.


Zoals je gezegd had: er wordt stevig tegenaan gegaan. Ik denk dat het wel het scherpste is wat FroeFroe voor die leeftijdscategorie tot nu maakte. Ik zag ouders geruststellend de bol aaien van hun kleine grut, een jong meisje kroop op de schoot van moeder, je zag ouders met kinderen tussen hen in elkaar aankijken. Dus: het bewoog, niet alleen op de scène maar ook in en tussen de mensen. Een rollercoaster van zaal naar scène naar zaal naar het leven na de zaal. Zeker als 'jij bent de schuldige' er in hakt. Gelukkig nemen jullie dat in het magistrale slot terug op. Schitterend gevonden en zo'n rijke symboliek: het zieke hart, en een volwassene, de dokter, die de diagnose stelt: schuldgevoel. Daarmee worden de twee scènes mooi in evenwicht gebracht.
Doordat je niet meteen met zalf voor het hart kwam na de eerste schuld-stelling blijft dat thema erg meegaan na de voorstelling en doen jullie dus iets voor het geweten van iedere volwassenen: pleit jezelf daar niet te snel vrij van, zorg dat je dat zelf bespreekt met je kind.
Humor, verdriet, het echte leven, wat ongeluk gemengd met geluk, wat ieder te leren heeft. Schoon.
Zelfs wij willen het terugzien, want je weet dat je niet alles kon zien en mee nemen.”

Tekst: Yves De Pauw en Cast - Regie: Marc Maillard
Spel en poppenspel: Dries De Win, Gert Dupont, Maarten Bosmans, Hanne Torfs
Techniek: Tim Oelbrandt of Sjim Rijnhout, Klaartje Vermeulen en Pieter Kint
Livemuziek, composities en liedjesteksten: Hanne Torfs, Ruben Den Brok, Anke Verslype
Met decor, kostuum en poppen van Jan Maillard, Bruno Smeyers, Tim Oelbrandt, Klaartje Vermeulen, Astrid

Wanneer?

  1. vrijdag 23 april 2021 19u00 Belgica Theater Geannuleerd