Grof geschud: Lander Severins en Myrthe Van Velden

LIJMEN

© Get Your Art Together

Grof Geschud, een Vlaams-Nederlands cabaretduo, leerde elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie in ‘s Hertogenbosch. Inmiddels is het duo met de hoogste onderscheiding afgestudeerd. “Een uitzonderlijk, evenwichtig, mooi gecomponeerde voorstelling” schreef de externe vakjury. Ook viel Grof Geschud op bij Cameretten “twee mooie theatermakers met een krachtig samenspel”, aldus de jury.

Met de zegen van Kommil Foo
CABARET ‘We’re playin’ those mind games together’, zingt John Lennon aan het einde. Dat is ook wat Grof Geschud doet in dit uitstekende debuut: grenzen verleggen en zaadjes planten.

 

In LIJMEN bevragen Myrthe van Velden en Lander Severins het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten. Van ridders tot perenvlaai, van Plato tot bejaarden, een hilarische en ontroerende zoektocht om de ander tot op het bot te doorgronden.

In het najaar van 2019 debuteert dit piepjonge duo met de voorstelling LIJMEN in een regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua.

“Lijmen is een programma van een hoog niveau” en “hun verhalende, bijna toneelmatige vorm van cabaret is vernieuwend” (Jury Cameretten 2018).

Wanneer?

  1. donderdag 19 december 2019 — 20u00 — Belgica Theater