Guido Belcanto

In de kronkels van mijn geest

©Dries Segers

In In de Kronkels van mijn Geest zullen we Guido Belcanto horen en zien zoals we hem kennen: als onze enige ware zanger van het levenslied. De troubadour der gebroken harten die de onvolmaaktheid van het leven en de liefde bezingt met groot mededogen en een verzachtende en troostende humor.

Het jaar 2019 was wellicht het meest succesvolle in zijn carrière.  Hij speelde zowat 100 concerten, werd gelauwerd in de Eregalerij van Radio 2 en bracht een driedubbel-cd uit met als titel Een zanger moet trachten pijn te verzachten. Bovendien was er op VRT een aflevering van Belpop gewijd aan Guido.

In 2020 werd alles anders. Het land ging in lockdown, de deuren naar het podium gingen op slot. Zangers moesten thuisblijven. Guido trok zich terug  in de Franse Pyreneeën en verbleef daar een half jaar in gedwongen ballingschap.
De gedwongen terugtrekking uit het openbare leven gaf zijn creatieve geest nieuwe vleugels en hij begon zowaar nieuwe liedjes te schrijven aan de lopende band, in een roes die hem niet meer gegeven was sedert de tijd van volslagen onbekendheid.  

Is dit de wedergeboorte of gewoon de voortzetting van een uniek parcours in de geschiedenis van het Vlaamse lied? Met Guido Belcanto weet je het nooit, hij blijft maar doorgaan met ons te verrassen...

Deze voorstelling is ook een UiTPAS omruilvoordeel. Via uitpas.be kan je je punten ruilen voor een gratis ticket!

 

Wanneer?

  1. zaterdag 4 maart 2023 — 20u00 — Belgica Theater