If Beale Street Could Talk

Filmmatinee

If Beale Street Could Talk

Tijdloos en ontroerend liefdesverhaal.

De regisseur van Moonlight bewerkt op sublieme wijze het gelijknamige boek van James Baldwin. Daarin belandt een jonge, zwarte man onterecht in de gevangenis voor verkrachting. Wanneer zijn vriendin ontdekt dat ze zwanger is, probeert ze hem op tijd vrij te krijgen voor de geboorte.
Een hartverscheurende film die perfect de dialogen, maar ook de humor en complexiteit van de roman weet te vatten. Het sociaal realistische drama wordt zelfs naar een hoger, poëtisch niveau getild door de schoonheid en menselijkheid die Jenkins aan boord legt.

"Een bedwelmende droom van een film." ★★★★★ - Focus Knack

Regisseur Barry Jenkins overdonderde vorig jaar met het prachtige Moonlight, een film die niet minder dan drie belangrijke Oscars in de wacht wist te slepen. De verwachtingen waren dan ook torenhoog toen zijn bewerking van de gelijknamige roman van James Baldwin in première ging in Toronto. De critici waren unaniem: Jenkins heeft opnieuw een meesterwerk afgeleverd. Een prachtige vormgegeven liefdesverhaal dat werkt op verschillende niveaus. Niet te missen.

Pers:
- "De regisseur van ‘Moonlight’ toont zijn virtuoze kracht opnieuw met een magistrale film. (...) Niet minder dan een meesterwerk, een kunstwerk zo mooi en perfect geschilderd dat je hart even stopt om dat van de personages nog sneller te laten slaan." ★★★★★ - De Standaard
- "Een bedwelmende droom van een film. (...) Een liefdesverklaring aan de cinema, met dat diep gesatureerde kleurenpalet, die wulpse mise-en-scène, die smachtende soundtrack en die indringende close-ups." ★★★★★ - Focus Knack

credits
regie: Barry Jenkins
VS, 2018

Wanneer?

  1. donderdag 21 november 2019 15u00 Belgica Theater Koop tickets