Kopergietery & beeldsmederij De Maan

Plastiekbertrand 4j+

© Diego Franssens

Bertrand is van plastic. 
Bertrand wil echter alles zijn, behalve plastic. 
Bertrand wil écht zijn. Zoals François, zijn houten stoel. Of zoals Angelique, de donzen diva badjas.

Samen met een leger aan lelijke voorwerpvrienden, gaat hij strijdend op zoek naar de schoonheid in een ogenschijnlijk niets.

Met schijnbaar alledaagse, stomme dingen, veel liefde voor vermomming wordt een bijzonder beeldende voorstelling gemaakt waarbij alles in een zee van rommel, de waarde krijgt die het verdient. Een kapotte stofzuiger, een piepende haardroger… zelfs mama’s oude elektrische tandenborstel blijkt in zich een geheim te verbergen dat nog niemand heeft ontdekt!

 

++ CREDITS ++
Concept & creatie: Leentje Kerremans & Valerie Le Roy
Spel: Nona Demey & Michiel Soete
Coaching: Stef De Paepe & Johan De Smet
Muziek: Janko Beckers
Productie: Kopergietery, KGbe & beeldsmederij De Maan
 
++ MAKERS ++
Valerie & Leentje leerden elkaar kennen op de set. Hun professionele paden kruisten zich geregeld. Beide waren op zoek naar een werkplek en besloten een atelier te huren. Het samen werken in één ruimte vloeide uiteindelijk uit in het delen van vele beeldende ideeën en een gezamenlijke voorstelling.

Valerie Le Roy studeerde Theaterwetenschappen en Theaterkostuumontwerp. Ze werkt voor film en televisie (o.a. Bevergem, Cargo, Home, Ventoux) en theater (o.a. Theater Antigone, BRONKS, KOPERGIETERY). Recent werkte ze mee aan Loopstation (Ontroerend Goed), Zon Dag Kind (TAZ) en invisible (kabinet k). Dit seizoen is ze tevens verbonden aan Craquelé (studio Orka), België Ondertiteld (BRONKS) en de film Mijn vader is een saucisse (Anouk Fortunier).

Leentje Kerremans behaalde in 2008 een master in Beeldende Kunsten aan het Sint-Lucas Gent. De opgedane artistieke ervaring en materialenkennis dreven haar al heel gauw richting kostuumontwerp, waarbij ze een wonderlijke vormentaal combineert met een flinke scheut surrealisme. Naast haar werk voor film (Cafe Derby, Everybody happy, Le passé devant nous, All of us,…) en televisie (Den elfde van den elfde, 13 geboden, De Ridder, Trollie, Ontspoord,…), werkt ze als freelance costumière voor theaterhuizen als Laika, Kopergietery, Froefroe, De Vieze Gasten, Antigone Vooruit, Het Paleis. In 2016 werkte ze - in residentie in CC Ter Dilft - samen met Janko Beckers het zotte muzikaal-beeldende project The Golden Tieger uit.

Theatermaker Michiel Soete studeerde aan het RITCS en werkte de afgelopen jaren samen met o.a. Theater Antigone (Corta Rica), Laika (Aromagic, Piknikk Horrifik), Kaaitheater (Capsaikin), Villanella (Mieren slapen nooit), Jozef Wouters en Nele Vereecken. Vorig seizoen creëerde hij mee Park Katrol (Kopergietery).

Wanneer?

  1. woensdag 15 januari 2020 15u00 Belgica Theater Koop tickets