Krokuskamp (6-9 jaar)

Ontdek wat je allemaal kan met wetenschap!

Tatsuya Tanaka

5 dagen experimenteren met kunst, wetenschap en theater!

Beeldende kunst & wetenschap (STEAM) - 3 dagen

In deze beeldende workshop kruipen we het laboratorium in en verkennen we wetmatigheden zoals kracht en evenwicht. We maken het fenomeen ‘actie en reactie’ zichtbaar, beweging en energieën tastbaar. Kijk maar naar ‘Lauf der Dinge’ van de kunstenaars Fischli en Weiss of de kinetische strandbeesten van Theo Jansen. We zijn niet bang van experimenten met vloeistoffen, bakpoeder, zetmeel en andere uitdagende materialen. Doe je wetenschapsjas (eh, kunstenaarsschort) alvast aan!

Theater & wetenschap (STEAM) - 2 dagen

Straffe verhalen hebben we allemaal wel. Maar wat maakt een straf verhaal nu eigenlijk een goed verhaal? Je hebt een begin, een midden en een einde.. Tot zo ver is alles wel duidelijk. Maar je kunt nog zo veel meer gebruiken om tot een sterk verhaal te komen. Spanningsopbouw, conflicten, climax om maar een paar dingen te noemen. Aristoteles of Bertolt Brecht, die ouwe knarren, hadden daar een heel helder beeld bij. Ingewikkeld? Welnee, super handig juist! We pluizen scènes uit, hakken verhalen in mootjes, bekijken hoe filmmakers of theatermakers dat doen/deden en vliegen er dan zelf in. Bedenken, uitproberen en vooral veel doen! Dat worden straffe kampvuurverhalen en oscarwaardige scènes!

Aandachtspunten inzake Covid-19

Wie ziek is kan niet deelnemen

Zieke kinderen of begeleiders kunnen niet deelnemen aan het aanbod. Los van de covid-symptomen, laten we kinderen of begeleiding die zich niet goed voelen maar geen covid- symptomen hebben ook niet deelnemen aan het aanbod. 

Ook kinderen en/of begeleiding die in contact kwamen met een besmet persoon en in quarantaine moeten blijven kunnen in dit geval niet deelnemen aan het aanbod. 

Wat wanneer er ziektesymptomen worden waargenomen tijdens het kamp?

Bij eventuele ontwikkeling van ziektesymptomen moet u in de mogelijkheid zijn het kind zo snel mogelijk op te halen. Kinderen die symptomen ontwikkelden en van het aanbod werden verwijderd, kunnen niet opnieuw deelnemen tot de symptomen zijn verdwenen. 

Risicogroepen

Wie tot de risicogroep behoort, heeft toestemming nodig van ouders en/of huisarts om te kunnen deelnemen. 

Kinderen en begeleiders die tot de risicogroep behoren, kunnen enkel deelnemen aan het aanbod als ze hiervoor van de ouders of huisarts toestemming krijgen. 

Begeleiding

De begeleiding draagt steeds een mondmasker, zowel buiten als binnen en houdt het contact met de deelnemers en met elkaar zo beperkt mogelijk.

Wanneer?

  1. maandag 15 februari 2021 09u00 Belgica BiS Koop tickets