LOD/ Josse De Pauw & Kris Defoort Trio

a concert called landscape

© Kurt Van der Elst

Na het succes van An Old Monk trekken De Pauw en componist Kris Defoort opnieuw het podium op. Samen met Lander Gyselinck en Nicolas Thys, met wie Defoort al jaren een muzikaal trio vormt, crëeert hij een soundscape bij dat kijken. Landschap als een ingetogen jazzy ode aan het leven.

"...een spektakel dat visueel, tekstueel en muzikaal weet te boeien". De Standaard ★★★★


Ons eerste landschap hoeft niet noodzakelijk een kale berg, de weidse zee of bossen in uitbundig groen te zijn. Evengoed is het de zolder bij oma, een hoekje van de tuin of het stalletje van je grootvader. En misschien wordt dat  eerste landschap wel voor eens en voor altijd het raamwerk van onze blik.
 
In Landschap werpt Josse De Pauw scherpe vragen op, maar tegelijkertijd geeft hij er een stem aan. Aan het  Pajottenland, de vulkanen van Mexico en zelfs het heelal. 
Want ook daar bepaalt het stalletje van je grootvader je blik. In deze tijden van groter, sneller en sterker is je tijd nemen om te kijken haast een daad van rebellie.

‘Het is een mistige dag in het najaar, mijn omgeving is in nevels verdwenen. Later
op de ochtend klaart de lucht op, ik kan weer verder kijken, bomen en huizen nemen scherper contouren aan. Tegen het middaguur breekt eindelijk de zon door, de wolken drijven uit elkaar, en de horizon verruimt tot de verre lijn waarbinnen alle dingen in een groot verband worden verenigd: de wereld is een landschap geworden.’

(uit: Filosofie van het Landschap van Ton Lemaire bij AMBO)

credits
concept & spel Josse De Pauw - compositie Kris Defoort
muzikale uitvoering & improvisatie: Kris Defoort Trio: Kris Defoort, Nicolas Thys & Lander Gyselinck
scenografie Anne Marcq - geluid Brecht Beuselinck - licht Jannes Dierynck
productieleiding Kristel Deweerdt
productie LOD muziektheater - coproductie deSingel Antwerpen
met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

Wanneer?

  1. donderdag 5 december 2019 20u00 Belgica Theater Koop tickets