Lunchlezing Peter Verhelst

ikv Poëzieweek & Winterprogramma

Lunchlezing Peter Verhelst

Peter Verhelst (1962) is roman- en beeldverhaalschrijver, dichter, schrijft theaterteksten en regisseert bij NTGent. Hij debuteerde in 1987 met de dichtbundel 'Obsidiaan'.

Voor zijn roman Tongkat kreeg hij de Gouden Uil en de Vlaamse Cultuurprijs. Voor zijn dichtbundel Nieuwe Sterrenbeelden kreeg hij de Jan Campertprijs en de Herman de Coninckprijs. Voor zijn jeugdboek Het Geheim van de Keel van de Nachtegaal - geschreven in samenwerking met Carll Cneut - kreeg hij de Gouden Uil, de Gouden Griffel en de Woutertje Pieterse Prijs. Zijn werk werd drie keer onderscheiden met de Herman de Coninckprijs. In 2018 schreef hij het poëzieweekgeschenk Wat ons had kunnen zijn. In datzelfde jaar verscheen zijn roman Voor het vergeten.

In november 2019 verscheen de bundel ZON, die op de shortlist terecht kwam van De Grote Poëzieprijs, én de Awater Poëzieprijs 2020 won. In 2021 publiceerde hij 2050, een bundel intrigerende gedichten over de nabije toekomst.

In januari 2022 verschijnt zowel een nieuwe novelle, Lichamen, als een heruitgave van zijn roman Tongkat (1999), die bekroond werd met de Gouden Uil, de Jonge Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs voor Proza en de F. Bordewijkprijs.

Een organisatie van de Bib, in samenwerking met Stad Dendermonde en CC Belgica.

Wanneer?

  1. dinsdag 1 februari 2022 12u00 Zaal 't Sestich Gratis
wikipedia

Winterprogramma

Meer info

Festival