Op de spits - Buurman

Vuurman

© Karel Uyttendaele

In de zomer van 2021 stak Geert Verdickt, de frontman van BUURMAN, tien keer een zomers vuur aan en werd Vuurman. Hij nodigde ‘gewone’ mensen uit met een apart verhaal en starend in de vlammen kwamen de tongen los. Vervolgens sleutelde hij samen met zijn Buurmannen aan tien nieuwe nummers, elk gebaseerd op een vuurgesprek. Zijn zesde album Vuurman was geboren.

Er was de man die zijn rug brak maar van Engeland naar Frankrijk zwom. De negentigjarige met Joodse roots, die haarfijn vertelt over hoe hij als elfjarig jongetje in 1943 van de deportatietrein richting Auschwitz sprong. De seingever die zich vergiste in de ontknoping van de wielerkoers. De professor die Geert meenam naar ‘zijn’ deeltjesversneller in CERN, Zwitserland, enzovoort.

Tien grote verhalen, kleine verhalen, bijzondere verhalen. Pakkend, verrassend, diepmenselijk.

Bij de plaat hoort ook een tiendelige podcastreeks. In elke aflevering neemt Verdickt je mee op reis van vurig verhaal tot nieuwe song. Je start aan het vuur, luistert mee achter de schermen tijdens schrijfsessies en eindigt bij het ontstaan van een nieuw nummer. Om op te warmen kan je de podcastreeks nu al beluisteren via www.buurman.be.

BUURMAN is Geert Verdickt en zijn Buurmannen Stijn Gevaert (gitaren, drums en backings) en Koen Renders (toetsen, drums en backings). Tijdens het concert brengt het trio nummers en verhalen uit de nieuwe plaat, aangevuld met BUURMAN-klassiekers.

Dit concert valt binnen de reeks Op de Spits en vindt plaats in een kerk.

 

 

 

Wanneer?

  1. zondag 9 oktober 2022 20u00 Kerk Sint-Egidius intra muros Dendermonde centrum