SkaGeN

Het gezin Van Paemel

©_Philip_Paquet

"Wirken moet ne mensch en ni lieglupe. Akkerdjie."

SKaGeN neemt de handschoen op en vertaalt deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur naar het Vlaanderen van vandaag. Waar nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden; waar klassen en gemeenschappen nog altijd niet elkaars taal spreken; waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud met getrokken messen tegenover elkaar staan over God, geloof en grond: Het gezin van Paemel in een wereld in verandering, toen -1903- en nu.

Oorspronkelijk bedoeld voor 13 acteurs, dwong de coronacrisis een herwerking op. Acteur en theatermaker Valentijn Dhaenens gaat de uitdaging aan en speelt alle 13 personages. Tegelijkertijd. Vier ervan brengt hij live, zijn tegenspelers vertolkt hij in digitale versie.
Voor wie er nog aan twijfelde, Het gezin Van Paemel wordt géén monoloog, maar een proeve van creativiteit in tijden van corona.
 

Credits
spel:
Valentijn Dhaenens van: Valentijn Dhaenens productie: SKaGeN (Clara van den Broek, Mathijs F Scheepers, Valentijn Dhaenens, Korneel Hamers) i.s.m. Villanella / De Studio, met de steun van De Vlaamse Gemeenschap, met de steun van PerPodium en Taxshelter Vlaanderen

Wanneer?

  1. vrijdag 12 maart 2021 — 20u00 — Belgica Theater