©_Philip_Paquet

SkaGeN-

Het gezin Van Paemel

"Dhaenens componeert prachtige schilderachtige taferelen met zijn digitale verschij­ningen, die soms vergroot of verkleind worden getoond." (De Standaard ★★★★☆)

SKaGeN vertaalt deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur naar het Vlaanderen van vandaag. Waar nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden, waar klassen en gemeenschappen nog altijd niet elkaars taal spreken, waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud met getrokken messen tegenover elkaar staan over God, geloof en grond. Het gezin Van Paemel in een wereld in verandering, toen – 1903 – en nu.

Valentijn Dhaenens staat alleen op scène, maar verwacht je niet aan een monoloog. Hij speelt alle 13 personages: op scène en in dialoog met zijn digitaal aanwezige alter-ego's. Dhaenens toont ons doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden.

Bekijk hier de aankondiging op het VRTjournaal:

 

Credits
spel:
Valentijn Dhaenens van: Valentijn Dhaenens productie: SKaGeN (Clara van den Broek, Mathijs F Scheepers, Valentijn Dhaenens, Korneel Hamers) i.s.m. Villanella / De Studio, met de steun van De Vlaamse Gemeenschap, met de steun van PerPodium en Taxshelter Vlaanderen

Wanneer?

  1. donderdag 21 oktober 2021 — 20u00 — Belgica Theater