Spilar & Wör

Dubbelconcert ikv Winterprogramma

Mirjam Devriendt

Door de coronamaatregelen in januari kan dit dubbelconcert niet plaatsvinden en wordt het geannuleerd. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht en terugbetaald. 

SPILAR is een nagelnieuwe band met een kloppend hart voor folksongs van bij ons. Hier opgetekend en gevonden, hier gespeeld en gezongen. Korte-Keten-Muziek als het ware.

Zowel parels uit eeuwenoude manuscripten als recentere songs van o.a. Wannes Van de Velde en Jacques Brel krijgen na een West-Vlaams bad een radicale SPILAR make-over. Verwacht je aan donkerwarme sferen en sprankelend snarenwerk: SPILAR doet de uitgepuurde folksongs weer schitteren als nooit tevoren!

Met: Eva Decombel (zang), Maarten Decombel (mandola, gitaar en zang), Jeroen Geerinck (gitaar, keys, synths) Ward Dhoore (mandoline, synth) en Louis Favre (drums)

 

Wör: About Torens - zendmasten avant la lettre

'Over Torens' is hun derde album en bevat de muziek van het gelijknamige concertprogramma, doorspekt met melodieën uit beiaardhandschriften, voornamelijk uit Antwerpen en Leuven.
Sinds 1500 doet de beiaard in de Lage Landen dienst als hedendaags radiostation dat de klassiekers en de hits van het moment speelt. ‘Beiaardiers’ waren professionele musici die bestaande melodieën verzamelden en bewerkten, componeerden en op de beiaard speelden voor allerlei evenementen en gelegenheden.
Het is met die blik dat WÖR dit materiaal arrangeert. Net zoals de beiaardiers toen (en vandaag), werd een playlist samengesteld, 'De tijdloze' top uit onze streken. WÖR herneemt de melodieën, maar dan uit zijn context. Met beide voeten op de grond, één voet in het verleden, de andere in het heden.
Met: Pieterjan Van Kerckhoven (barokmusette, doedelzakken, sopraansax), Jeroen Goegebuer (viool), Bert Ruymbeek (accordeon), Jonas Scheys (gitaar) en Fabio Di Meo (bariton sax).

 

Wanneer?

  1. donderdag 20 januari 2022 — 20u00 — Zaal 't Sestich
wikipedia

Winterprogramma

Meer info

Festival