Stream 92

Voorstellingen via Livestream

Stream 92

In deze tijden van culturele lockdown willen de verenigde cultuurhuizen van regio Dijk92 hun publiek blijven verwennen met fijne voorstellingen. Onder roepnaam STREAM 92 stelden de cultuurhuizen een gratis programma samen om de maand januari in schoonheid door te komen.  

Op zondag 10/1 om 14u trapt Frascati Symphonic de reeks op gang. Het wordt een stijlvol nieuwjaarsconcert vol weelderige klanken, van de barok tot nu en uiteraard met de Radetzkymars als toetje. - Herbekijk HIER  nog tot 23/01 dit concert -

Op donderdag 14/1 om 20u was het de beurt aan het Alexandre Cavaliere Trio. Zij brengen Manouche van Django Reinhardt in een nieuw kleedje. - Herbekijk HIER nog tot 28/01 dit concert.  

Op zondag 17/1 om 11u zenden we Bl!ndman uit. Met werk van baanbrekende componisten maken zij een muzikale tijds- en wereldreis waarin ze een grote variatie aan stijlen en slagwerkinstrumenten tegenkomen. Ideaal voor een aperitiefconcert. - Herbekijk HIER nog tot 31/01 dit concert -

De week nadien op 24/1 serveren we opnieuw jazz bij het aperitief om 11u. Het Lars Van de Voorde Trio gaat zonder veel vaste afspraken en regels, maar met veel wisselwerking op zoek naar een intuïtieve vorm van muziek. - Herbekijk HIER nog tot 7/02 dit concert -

Zondag 31/1 is de hoogdag met om 11u een aperitiefconcert van Roeland Hendrikx en Lin Chin Cheng. Zij brengen een veelzijdig en gevarieerd concert met origineel werk voor klarinet en marimba. Om 15u sluiten we januari af met een dessertconcert van Compagnie Barbarie.

Het publiek mag dan wel de schouwburg nog niet binnen, de artiesten worden via de digitale weg naar het publiek gebracht. Via de websites en sociale media-kanalen van de verschillende cultuurhuizen en de facebookpagina van Dijk92 rollen de concerten gratis de huiskamer binnen.

STREAM 92 is een initiatief van Dijk92 en de cultuurhuizen van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. Met dit online event willen we bij het begin van dit nieuwe jaar ons publiek blijven vergasten op mooie voorstellingen vanuit de schouwburgen.

CC Nova - Wetteren
CC Belgica - Dendermonde
GC De Pit - Buggenhout
GC De Wiek - Zele
CC De Stroming - Berlare
GC De (2) Dorpen - Laarne
CC De Biekorf - Lebbeke
't Ankerpunt - Wichelen
CC Jan Tervaert - Hamme
 
Dijk92 is een intergemeentelijk samenwerkingsverband verbonden door Dender, Durme en Schelde. Samen delen we de ambitie om vanuit culturele en maatschappelijke uitdagingen een culturele meerwaarde voor de regio te realiseren. Samenwerking binnen en buiten de cultuursector is een van de belangrijkste hefbomen in de realisatie van haar ambitie. Dijk92 verkent en ondersteunt culturele initiatieven met (potentiële) bovenlokale uitstraling.