The Antler King - support : Philemon solo

GERUIS#3

The Antler King - support : Philemon solo

Dit concert zal helaas worden uitgesteld naar een latere datum, meer info hierover volgt. Tickethouders worden op de hoogte gebracht. 

Met ‘Dances’ leidt The Antler King je stapje voor stapje door een bijzonder muzikaal universum

The Antler King is  de Belgische indie pop/rock band van Maarten Flamand en Esther Lybeert. Een pareltje om te ontdekken!

Hun muziek is dreigend maar ook catchy met een psychedelisch kantje,
Ongepolijst: nu weer donker dan weer vrolijk,
Soms ingetogen dan weer stevig,
Intrigerend en filmisch.

Hoe gaan muzikanten om met tijden waarin aan hun diepste kern geraakt wordt en ze niet meer erkend worden in hun creatieve vakmanschap? De ene schrijft vlammende epistels naar de media, de andere hangt zijn gitaar aan de haak en een derde denkt: foert, ik blijf koppig mijn ding doen, blijf muziek maken en dein mee met de golf.

Tot die laatste categorie behoort The Antler King, de band waarmee Maarten Flamand en Esther Lybeert nu al ruim een decennium lang muziek maken. Het is een mooi huwelijk, en niet enkel in de muziek. Met ‘Dances’ zijn ze aan hun vierde full album toe. Negen jaar na het titelloze debuut en vier jaar na ‘Ten For A Bird’ presenteren ze met ‘Dances’ een werkstuk dat – alweer – genuine The Antler King is. Een album waar het experiment niet geschuwd wordt en waar zowel Lybeert als Flamand de ruimte nemen om hun persoonlijke muzikale muzes te eren. ‘Dances’ spat van de inspiratie en fijne composities. Een compromisloze, eerlijke plaat zonder commerciële toegevingen. The Antler King toont – nogmaals – dat een eigen smoel hebben niet automatisch wil zeggen: onbeluisterbaar. Integendeel. Met ‘Dances’ breidt de band een mooi vervolg aan hun al – kleine – maar vrij indrukwekkende oeuvre.

Support act is het uit Sint-Niklaas afkomstige Philemon. 
Philemon staat voor de herontdekking van melodieuze kracht. In zijn lo-fi pop zinderen invloeden uit sixties, nineties en hedendaagse indiefolk door. Met muzikale moleculen van onder andere  The Beatles, Grandaddy, Elliott Smith of Andy Shauf creëert Philemon een rijke, harmonieuze chemie. Ongewone akkoordenprogressies en uitgekiende arrangementen binnen een organische structuur vormen de eigenzinnige Philemon-signatuur.

 

Wanneer?

  1. vrijdag 9 december 2022 20u00 Belgica BiS