The Father

Filmmatinee

The Father

Fascinerend portret van de tachtigjarige Anthony die langzaam wegglijdt in dementie, maar alle hulp van zijn dochter afwijst. Briljant vertolkt door Anthony Hopkins en Olivia Colman in de hoofdrollen.

Anne zoekt een verzorgster voor haar koppige, dementerende vader Anthony die nog zelfstandig in zijn appartement in Londen woont. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Maar hij blijft hardnekkig elke hulp afwijzen. Samen met zijn verwarring wordt zijn argwaan steeds groter. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. Zijn vertrouwde omgeving wordt steeds minder en minder vertrouwd.

"Anthony Hopkins zet in ‘The Father’ één van zijn beste vertolkingen ooit neer." ★★★★½ HUMO

Twee acteergrootheden geven één van hun beste vertolkingen ooit in deze intense verfilming van het gelijknamige bekroonde theaterstuk van Florian Zeller. Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs) kreeg voor zijn verbluffende acteerprestatie zijn tweede Oscar voor Beste Acteur. Olivia Colman (The Favourite) verzilverde haar nominatie voor Beste Actrice in een bijrol niet, maar ook zij is ronduit magistraal. Een hartverscheurende en diep empathische verfilming van de gelaagde problematiek van dementie. Intiem en teder, maar ook bikkelhard. Zeller verwerkte zelf zijn theaterstuk tot film en werd hiervoor bekroond met een Oscar voor Beste Scenario.

Regie: Florian Zeller / Cast: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss, e.a. / Groot-Brittannië, Frankrijk, 2020 / ENG gesproken, NL/FR ondertiteld.

 

Wanneer?

  1. donderdag 25 november 2021 — 15u00 — Cinema Albert