THE KNAUSGÅRD/HASSELBLAD SERIES // ALEXIA LEYSEN

nav KNAUS

THE KNAUSGÅRD/HASSELBLAD SERIES  // ALEXIA LEYSEN

Vergezeld van de oude Hasselblad-camera van haar overleden grootvader, ging Alexia Leysen in gesprek met een hele reeks bekende en onbekende Knausgard-lezers. Op zoek naar wat hen erin raakt, triggert, ergert, ...

"Alexia maakt ontwapenende, rake portretten met een methode van slow photography die in ongebruik geraakt is in onze snelle, digitale wereld. Haar werk vraagt om de broodnodige verstilling en verdieping." (Jozefien Daelemans, Hoofdredacteur Charlie Magazine)


Want de Noorse literaire rockster wordt een sombere mascotte van de hedendaagse mens genoemd. Z'n werk een spiegel voor de ziel. In het vooronderzoek van KNAUS ontstond zo THE KNAUSGÅRD/HASSELBLAD SERIES: een indringende analoge portretserie die een uiteenlopende reeks stemmen en gezichten verzamelt rond dit oeuvre. Van Heidi Lenaerts tot Herman Brusselmans. Van liefhebbers tot critici. Van beginners tot die hard doorbijters. Het project groeide uit tot een eigenzinnige cross over tussen fotografie, theater en literatuur.

Elke geportretteerde koos 1 fragment uit het oeuvre van de Noor dat iets voor hen betekent. Op www.brut-theatercollectief.com/hasselblad vindt u een sneak preview. Maar fotografie moet je live ervaren. De schoonheid van analoge beelden komt pas ten volle tot haar recht in het echt - en in het groot. In de EXPO kan u de beelden & teksten samen live ontdekken.

Wanneer?

  1. donderdag 3 oktober 2019 09u00 In en rond CC Belgica Gratis
  1. donderdag 12 september 2019 — 09u00 — In en rond CC Belgica
  2. vrijdag 13 september 2019 — 09u00 — In en rond CC Belgica
  3. maandag 16 september 2019 — 09u00 — In en rond CC Belgica