Toneelgroep Maastricht en Musica Sacra

De vier heemskinderen 7j+

© Bjorn Frins

Heb jij wel eens iemands hoofd afgehakt omdat je ruzie had over een spelletje schaak? Waarschijnlijk niet, maar Reynout heeft dat dus gedaan. En is vervolgens jarenlang moeten vluchten voor de wraak van koning Karel de Grote. 

Samen met zijn drie broers en zijn legendarische paard Beyaart houdt hij  zich schuil in de Ardennen. Totdat Karel de Grote hen ontdekt. Alleen de dood van het paard Beyaart leidt tot een verzoening. Het is een jaar of duizend geleden gebeurd, maar het is zó’n spannend verhaal dat het nu nog steeds verteld wordt. Het heet: De vier heemskinderen.

Toneelgroep Maastricht bewerkt en speelt dit eeuwenoude verhaal -  één van onze oudste legendes - tot een spannende eigentijdse familievoorstelling over broederschap en trouw. Met projecties van live-tekeningen door de jonge beeldend kunstenaar Marie van Vollenhoven en met Gregoriaanse zang uit de tijd van Karel de Grote door Schola  Maastricht. 

En dus met dat afgehakte hoofd. Kom kijken, als je durft… Jolig Ridderverhaal met een Gregoriaans vernisje **** - De Theaterkrant

Smaakt wraak altijd zo zoet? 
Interview Musica Sacra Brochure, sep 2018, Ruben Weekers

"Jolig verteld ridderverhaal met een Gregoriaans vernisje' ****
Recensie Theaterkrant, 22-09-18 door Tuur Devens

Michel Sluysmans en Fons de Jong werden geïnterviewd over De vier heemskinderen en Festival Musica Sacra. Het item start op 42:15 min.
Interview RTV Maastricht - Het Beleg

Tekst en spel Frans Pollux
Regie Michel Sluysmans
Projecties Marie van Vollenhoven
Zang Schola Maastricht: Franco Ackermans, Frans Gommers, Patrick Heckmanns, Hans Heykers (dirigent), Jos Vanhommerig, Felix Kranen, Jo Louppen, Ed Smeets, Mathieu Vermeulen, Wim VluggenDionne HendriksBritt Mooren

In coproductie met Musica Sacra

Wanneer?

  1. zondag 27 oktober 2019 17u00 Belgica Theater Koop tickets