Tourist LeMC

try-out

© Kaan Senel

Vanaf maandag 6 dec zijn indooractiviteiten beperkt tot 200 personen. Tourist LeMC zal daarom 2x spelen, een concert om 17u30 en een concert om 21u. Tickethouders ontvingen van ons een mail met verdere info. 

‘Geef me de sleutel tot uw dromen
ik ben thuis hier in dit niemandsland
ik ken goden en hun demonen 
en oh jawel ze kennen mij
oh jawel ze kennen mij.’

Op vierde worp ‘Niemandsland’ gaat Johannes Faes ofte Tourist LeMC op zoek naar antwoorden op de kleine vragen die het leven ons voorschotelt. Als vanouds koppelt hij maatschappijkritisch denken aan introspectie, waarbij zijn poëzie een nostalgische blik op het verleden werpt, afwisselend verankerd in het heden en met een standvastig been in de toekomst. 

Sinds de begindagen van debuut ‘Antwerps Testament’ zijn de kaarten van Johannes’ leven grondig herschud. Een paar Belpop-klassiekers zoals ‘Liefde Liefde’, ‘Horizon’, ‘Spiegel’ en ‘Koning Liefde’ rijker, de wondere wereld van het vaderschap ontrafeld en ondertussen gestaag geëvolueerd als mens, als tekstschrijver. Dit alles resulteert in een verse lading uitgepuurde, volwassen en doodeerlijke songs. 

Na albums ‘En Route’ en ‘We Begrijpen Mekaar’ tuurt Tourist zo nu en dan in de achteruitkijkspiegel en mijmert… Zijn we met z’n allen in niemandsland verzeild geraakt? Staan we genoeg stil bij wat echt cruciaal is? Waarom worden we naar waarde geschat op basis van materialisme? Kleine vragen die resoneren op ‘Niemandsland’, alwaar iemand iets is en niemand alles.

 

Wanneer?

  1. zaterdag 18 december 2021 — 17u30 — Belgica Theater
  2. zaterdag 18 december 2021 — 21u00 — Belgica Theater
Sloopfestival

Sloopfestival

Meer info

Festival