Vocal Art ft. Soetkin Baptist (NO)

Requiem

Vocal Art ft. Soetkin Baptist (NO)

Dit concert wordt verplaatst van de Onze-Lieve-Vrouwekerk naar het Belgica Theater. Tickethouders worden op de hoogte gesteld. 

Na het succes van hun Belgisch debuut in oktober 2018 en een Belgische tour in januari 2020 komt Vocal Art opnieuw naar België, in het gezelschap van Tore Johansen en Espen Berg.

Vocal Art brengt de integrale uitvoering van het Requiem ten berde, samen met ander werk van van Tore Johansen.

Laat je meeslepen door de rijke stemmen pracht van Vocal Art, de krachtige alomtegenwoordige Scandinavische zangcultuur, en de soundscapes van trompettist Tore Johansen en het virtuose pianospel van Espen Berg.

Tore Johansen (trompet), geboren in 1977 in Bodø, Noorwegen, studeerde in de afdeling jazz van 1996 – 2000 aan het Trondheim Conservatory of Music. Hij werkte samen met tal van muzikanten zoals Steve Swallow, Kenny Wheeler, Karin Krog and John Surman, John Taylor, Hal Galper, Bugge Wesseltoft, Arild Andersen, Anders Jormin, Andy Sheppard en Knut Riisnæs, om er maar enkele te noemen.

Espen Berg (piano), geboren in 1983 in Hamar, Noorwegen, studeerde af aan de NTNU’s hoog aangeschreven jazzdepartement in 2008. Hij is lector aan NTNU jazz sinds 2007 en werkt hierbij met enkele van de beste en meest creative jazzstudenten van Noord-Europa. Espen is één van Noorwegens toppianisten.

"De naam van het ensemble doet niet meteen een belletje rinkelen en doet niet vermoeden dat ze uit het hoge noorden komen, maar Vocal Art is een juweeltje van een ensemble. In de kathedraal van Hasselt werd een intieme setting opgesteld en maakten de 5 stemmen en de fantastische, subtiele trompet van Tore Johansen maximaal gebruik van de totale galmende ruimte van de kerk. 

 “Pure schoonheid van boven de poolcirkel.”

Met: Vocal Art w.o. Soetkin Baptist (zang), Tore Johansen (trompet) en Espen Berg (piano)

 

Wanneer?

  1. vrijdag 27 januari 2023 — 20u00 — Belgica Theater